Σύρος: Το Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας λέει «ναι» στην ανακύκλωση

Newsroom
26/11/2019 22:26
 
 
 

Δύο κάδους ανακύκλωσης (για πλαστικό και χαρτί) παρέδωσε στο σχολικό συγκρότημα του Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Νίκος Λειβαδάρας, κατόπιν σχετικής επιστολής που έλαβε από τις μαθήτριες και τους μαθητές της Δ’ Τάξης του εν λόγω σχολείου. Ειδικότερα, με αφορμή σχετική συζήτηση που είχαν στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας, (στο κεφάλαιο «Εμένα με νοιάζει»), τα παιδιά αποφάσισαν να στείλουν μια επιστολή προς τον κ. Λειβαδάρα, αναφορικά με την αξία της ανακύκλωσης και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στο σχολείο τους εξαιτίας της έλλειψης κάδων ανακύκλωσης.

Ο κ. Δήμαρχος ανταποκρίθηκε θετικά και με μεγάλη χαρά στο αίτημα τους κι έτσι σήμερα προχώρησε στην παράδοση των κάδων οι οποίοι θα χρησιμοποιούνται με την εποπτεία παιδιών και δασκάλων. Στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στα οφέλη της ανακύκλωσης και τη μεγάλη σημασία που έχουν ανάλογες οικολογικές δράσεις και πρωτοβουλίες για τη σωτηρία του πλανήτη μας, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι όταν βλάπτουμε τη φύση, δυστυχώς έρχεται και η στιγμή που εκείνη μας το ανταποδίδει.


Στη συνέχεια, συνεχάρη θερμά τόσο τα παιδιά όσο και τους εκπαιδευτικούς για την οικολογική τους συνείδηση και τις προσπάθειές τους για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ ευχαρίστησε για την άμεση συνδρομή του τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και συγκεκριμένα τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Βρούτση και την Αντιπρόεδρο κα Αγγελική Πρίντεζη, η οποία μάλιστα επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα ανακύκλωσης.


Κλείνοντας, ο κ. Λειβαδάρας ανακοίνωσε ότι σε λίγες ημέρες η Σύρος θα αποκτήσει νέους κόκκινους κάδους για φθαρμένα ρούχα και παπούτσια, οι οποίοι, μέσω της συνεργασίας του Φο.Δ.Σ.Α. και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, θα λειτουργούν ανταποδοτικά προς όφελος των ευπαθών κοινωνικά ομάδων του νησιού, συνδυάζοντας την οικολογική με την κοινωνική ευαισθητοποίηση.

Σε πολύ ευχάριστο κλίμα, οι μικροί μαθητές μαζί με τον Διευθυντή του σχολείου κ. Χρήστο Καφτηράνη και τους δασκάλους τους ευχαρίστησαν τον κ. Δήμαρχο και τον Φο.Δ.Σ.Α για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά τους, ενώ συμφώνησαν όλοι πως με πολύ απλές ενέργειες που μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας, μπορούμε να προστατεύσουμε ουσιαστικά το περιβάλλον μας και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας.

(Visited 123 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.