Περίθαλψη θαλάσσιας χελώνας από την Πάρο, στη Νάξο

Newsroom
14/05/2020 01:12
 
 
 

 

Μια τραυματισμένη σοβαρά θαλάσσια χελώνα από την Πάρο παρέλαβε ο Σύλλογος «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» την Τρίτη το βράδυ προκειμένου να την περιθάλψει.

Ο Σύλλογος έλαβε ενημέρωση σχετικά με το θαλάσσιο ερπετό από το Λιμεναρχείο Πάρου το πρωί της Τρίτης. Αφού δόθηκαν οι κατάλληλες οδηγίες, η χελώνα παρέμεινε στην Πάρο, μιας και δεν υπήρχε πλοίο να τη μεταφέρει, και το βράδυ ταξίδεψε με το Blue Star Naxos στη Νάξο.

Μέλη του Συλλόγου παρέλαβαν τη χελώνα αργά το βράδυ και τη μετέφεραν στο σταθμό περίθαλψης άγριων ζώων. Πρόκειται για αρσενική Caretta-caretta με μήκος καβουκιού 69 εκατ. Και βάρους 34 κιλά. Η χελώνα φέρει σοβαρό τραύμα στο κεφάλι.

Ο Σύλλογος «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» σε συνεργασία και συνεχή επαφή με τον ΑΡΧΕΛΩΝ the Sea Turtle Protection Society of Greece, έδωσε την απαραίτητη φροντίδα και φαρμακευτική αγωγή στο άτυχο ερπετό, το οποίο -όπως αναφέρει ο Σύλλογος- ναι μεν παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση λόγω της σοβαρότητας του τραύματος, όμως δείχνει και σημάδια βελτίωσης κάτι που δίνει αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του.

«Ευχαριστούμε θερμά τους φίλους από την Πάρο για την άμεση βοήθεια, το Λιμεναρχείο Πάρου για την άψογη συνεργασία και τη Blue Star Ferries που πάντα με προθυμία μεταφέρει τα τραυματισμένα άγρια ζώα από και προς τη Νάξο» σημειώνει ο Σύλλογος «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου».

(Visited 214 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*