Νάξος: 17 καταγεγραμμένες νεκρές θαλάσσιες χελώνες για το 2020!

Newsroom
09/07/2020 13:30
 
 
 

Μια ακόμη ενήλικη αρσενική Caretta caretta βρέθηκε βαριά τραυματισμένη στη Νάξο και πιο συγκεκριμένα στο λιμάνι της Αγίας Άννας.

Μέλη του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου μετέβησαν άμεσα στο σημείο, κατόπιν κλήσης από το Λιμεναρχείο και παρέλαβαν την χελώνα, η οποία έφερε εμφανή τραύματα από προπέλα στο καβούκι. Το άτυχο ζώο μεταφέρθηκε στον σταθμό του Συλλόγου, όπου και καταβλήθηκαν προσπάθειες να σταματήσει η αιμορραγία, ωστόσο τα τραύματα ήταν τόσο βαθιά που, σε κάποια σημεία, είχαν κόψει και εσωτερικά όργανα του ζώου, καθιστώντας αδύνατη τη διάσωσή του.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, το βάθος των τραυμάτων και η μικρή απόσταση μεταξύ των πέντε τομών του καβουκιού υποδεικνύει την μεγάλη ταχύτητα του σκάφους που σκότωσε τη χελώνα.

«Έχουμε καταγγείλει, ουκ ολίγες φορές, σκάφη που μπαινοβγαίνουν στο λιμάνι της Αγίας Άννας με μεγάλη ταχύτητα, παραβιάζοντας την νομοθεσία και θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές, όμως δυστυχώς το φαινόμενο εξακολουθεί.

Η παραβίαση των κανόνων ασφαλούς ναυσιπλοΐας αποτελεί έναν ακόμη σοβαρό κίνδυνο για τη θαλάσσια χελώνα και δυστυχώς προστίθεται στη λίστα των “εχθρών” της» αναφέρει χαρακτηριστικά ανάρτηση του Συλλόγου στον λογαριασμό του στο Facebook, ο οποίος καταλήγει στη θλιβερή διαπίστωση ότι οι καταγεγραμμένες νεκρές θαλάσσιες χελώνες για το 2020 έφτασαν τις 17 (!), καθώς ακόμη μια νεκρή χελώνα βρέθηκε και στην παραλία της Ψιλής Άμμου…

(Visited 240 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*