Βρήκες θαλάσσιο χελωνάκι σε κάποια παραλία της Νάξου; Διάβασε τι πρέπει να κάνεις!

Newsroom
03/03/2021 16:05
 
 
 

 

 

Τελικά, ο φετινός χειμώνας δεν έχει δυσκολέψει μόνο τους ανθρώπους.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα και οι απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας έχουν «αποπροσανατολίσει» τα φετινά θαλάσσια χελωνάκια, τα οποία δεν πρόλαβαν να μεταναστεύσουν σε θερμότερα νερά, γι’ αυτό και πολλά βγαίνουν εξασθενημένα ή ακόμη και νεκρά στις ακτές.

Με αναρτήσεις του, ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου εφιστά την προσοχή σε όσους και όσες κυκλοφορούν στις παραλίες για τυχόν μικρά χελωνάκια που μπορεί να φαίνονται νεκρά αλλά, αν γίνουν άμεσα οι κατάλληλες ενέργειες, μπορεί να σωθούν.

Πρόσφατο παράδειγμα ένα καρετάκι (Caretta caretta) μήκους 12 εκατοστών, που βρέθηκε στην παραλία της Γρόττας από κάτοικο της Νάξου, ο οποίος και το μετέφερε στον Σταθμό του Συλλόγου. Το χελωνάκι δέχεται την φροντίδα και την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, με την ελπίδα να καταφέρει να ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και να επιστρέψει στη θάλασσα.

Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζώης Νάξου, σε συνεργασία με το
ΑΡΧΕΛΩΝ-Archelon, the Sea Turtle Protection Society of Greece, είναι πάντα σε ετοιμότητα για την παραλαβή και φροντίδα των θαλάσσιων χελωνών.

(Visited 225 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.