Άγρια πτηνά στον ουρανό της Νάξου: Επιστροφή εκεί όπου πραγματικά ανήκουν! (φώτος)

Newsroom
11/10/2021 13:44
 
 
 

 

Τι κοινό έχουν ένας γύπας, ένας πετρίτης, μια πετροτριλίδα, ένας γκιώνης κι ένα χελιδόνι; Πλέον, πετούν ελεύθερα και γιατρεμένα, απλώνοντας τα φτερά τους στον ουρανό της Νάξου και όχι μόνο!

Η επανένταξή τους στο φυσικό τους περιβάλλον έγινε πριν από λίγες μέρες, με τον γύπα να «κλέβει» την παράσταση, μιας και πόζαρε για αρκετή ώρα πριν αποφασίσει να γυρίσει εκεί όπου πραγματικά ανήκει.

Σημειώνεται ότι ο γύπας (Gyps fulvus) κι ο πετρίτης (Falco peregrinus) είχαν νοσηλευθεί στον Σύλλογο Περίθαλψης & Προστασίας Άγριων Ζώων «Αλκυόνη», ενώ η πετροτριλίδα (Burhinus oedicnemus), ο γκιώνης (Otus scops) και το χελιδόνι (Hirundo rustica) νοσηλεύτηκαν από τον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου.

«Η ανταμοιβή για τις προσπάθειες που κάνουμε, είναι το πέταγμα των πτηνών που κάποτε φτάσανε ανήμπορα στα χέρια μας και ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας ειδοποίησαν ή μας τα έφεραν στο σταθμό του Συλλόγου» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στην σελίδα του στο Facebook ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου.

(Visited 513 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*