Νίκος Συρμαλένιος: «Δεν θέλουμε ανάπτυξη ασύδοτη και άναρχη που θα βολεύει μόνο λίγους, εκλεκτούς επιχειρηματίες» (video)

Newsroom
01/12/2021 12:04
 
 
 

Την άποψη ότι «οι επενδύσεις όπως τις επιθυμεί η κυβέρνηση της ΝΔ και όπως τις νομοθετεί το νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή, δεν υπακούουν ούτε στο συνολικό σχεδιασμό βιώσιμης ανάπτυξης, ούτε φυσικά εντάσσονται σε συγκεκριμένο χωροταξικό πλαίσιο» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με θέμα «Στρατηγικές επενδύσεις και βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος μέσω της επιτάχυνσης διαδικασιών στις ιδιωτικές και στρατηγικές επενδύσεις και δημιουργία πλαισίου για τις εταιρείες τεχνοβλαστούς».

Ο κ. Συρμαλένιος έκανε ειδική αναφορά στις Κυκλάδες, οι οποίες – όπως είπε – «τα τελευταία χρόνια βρίσκονται στο επίκεντρο των λεγόμενων στρατηγικών επενδυτών που φυσικά επιβουλεύονται το εξαιρετικό, φυσικό και θαλάσσιο περιβάλλον».

«Μέσα από αυτό το περιβάλλον, οι επιχειρήσεις αυτές θέλουν να φτιάξουν επενδύσεις και να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους αδιαφορώντας για τα ευαίσθητα, μικρά γεωγραφικά οικοσυστήματα αυτών των νησιών» τόνισε ο βουλεύτης, κρούοντας καμπανάκι κινδύνου για την καταστροφή τόσο του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας, όσο και του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος και του τουριστικού τους προϊόντος.

«Εμείς δεν είμαστε προφανώς κατά των επενδύσεων. Η διαχωριστική γραμμή είναι ότι εμείς δεν θέλουμε επενδύσεις χωρίς όρους και όρια. Θέλουμε χωροταξικό σχεδιασμό, θέλουμε πολεοδομικό σχεδιασμό, θέλουμε σεβασμό στις εργασιακές σχέσεις, θέλουμε λοιπόν κανόνες και ως προς το περιβάλλον και ως προς την εργασία. Διαφορετικά, δεν μπορούμε να μιλάμε σε καμία περίπτωση για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνικά δίκαιη, αλλά θα μιλάμε για ανάπτυξη ασύδοτη και άναρχη που θα βολεύει μόνο λίγους, εκλεκτούς επιχειρηματίες» κατέληξε ο κ. Συρμαλένιος.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας του κ. Συρμαλένιου

 

(Visited 158 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*