Φίλιππος Φόρτωμας: «Μονόδρομος για την ανάπτυξη της Περιφέρειας η ενίσχυση των ΟΤΑ»

Newsroom
03/12/2021 13:03
 
 
 

 

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές και για τους τρόπους επίλυσής τους, μίλησε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας. Η τοποθέτηση του κ. Φόρτωμα έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής με θέμα «Περιφερειακή Ανάπτυξη μέσα από πολιτικές στήριξης και ενίσχυσης της αυτοδιοίκησης», στην οποία παρευρέθηκε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων αναφέρθηκε στα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει η Κυβέρνηση στη διάθεσή της, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα, σε κεντρικό επίπεδο, να προωθηθεί η ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών με την ενθάρρυνση επενδύσεων, την ενεργοποίηση προγραμμάτων απασχόλησης και την προώθηση πολιτικών τοπικής ανάπτυξης.

Στη συνέχεια ο βουλευτής έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη ιδιαίτερης υποστήριξης των μικρότερων νησιωτικών δήμων, ενώ εξήρε το έργο της Κυβέρνησης αναφορικά με τη θέσπιση τοπικών χωρικών και περιφερειακού χωροταξικού σχεδιασμού για χρήσεις γης, τονίζοντας ταυτόχρονα τη σημασία αναθεώρησης του ειδικού χωροταξικού για τις ΑΠΕ, το οποίο θα θέσει πλαίσιο προστασίας του περιβάλλοντος και της διασφάλισης του παραδοσιακού χαρακτήρα των νησιών μας.

Τέλος, ο βουλευτής Κυκλάδων δεν παρέλειψε να επισημάνει τα προβλήματα υποδομών που αντιμετωπίζουν, προτείνοντας την αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό τους και την ανάπτυξη νέων, με τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Επίσης, αναφέρθηκε στο φλέγον θέμα της λειψυδρίας, το οποίο είναι εντονότερο στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ζητώντας από τον κ. Πέτσα την ενίσχυση των σχετικών υποδομών, αλλά και στο πρόβλημα με τα ανεπιτήρητα ζώα, το οποίο παρατηρείται κυρίως στην Τήνο, τη Σίφνο και την Αμοργό και το οποίο δημιουργεί προβλήματα τόσο στις καλλιέργειες, όσο και στο περιβάλλον, γενικότερα και ζήτησε να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπισή του.

«Η ενίσχυση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι μονόδρομος για την περιφερειακή ανάπτυξη. Οφείλουμε να ενσκύψουμε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οι νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές και να θεσπίσουμε βιώσιμες περιφερειακές πολιτικές, οι οποίες θα συμβάλουν στην ενίσχυση των τοπικών οικονομιών, θα βελτιώσουν τις υποδομές και θα αμβλύνουν τις τοπικές ανισότητες», δήλωσε ο κ. Φόρτωμας.

(Visited 107 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*