Κατερίνα Μονογυιού: Οι σχέσεις Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συνεχίζουν να εμβαθύνονται

Newsroom
04/12/2021 13:49
 
 
 

 

Την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου, η Κατερίνα Μονογυιού, Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων καλοσώρισε τον πρέσβη των ΗΑΕ Σουλεϊμάν Χάμεντ Αλμαζρούι στη Βουλή των Ελλήνων. Το παρόν έδωσαν ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας κ. Θεόδωρος Καράογλου και ο βουλευτής Πιερίας κ. Ξενοφώντας Μπαραλιάκος. Η βουλευτής υπογράμμισε τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών στον κλάδο του τουρισμού και της ναυτιλίας και τόνισε τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο τους για την εγχώρια οικονομία. Οι επενδύσεις από πλευράς ΗΑΕ στις Κυκλάδες αποδεικνύουν και τις πολύτιμες σχέσεις εμπιστοσύνης που έχουν χτιστεί με το πέρασμα του χρόνου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η βουλευτής Κατερίνα Μονογυιού έχει συμμετάσχει πολλές φορές σε τηλεδιασκέψεις που διοργανώνουν φορείς της κοινωνίας των πολιτών των ΗΑΕ αναφορικά με ζητήματα που αφορούν τον ρόλο της γυναίκας στον αραβικό κόσμο.

Η κ. Μονογυιού προσκάλεσε τον πρέσβη να επισκεφτεί την Μύκονο και στη συνέχεια από κοινού να πραγματοποιήσουν επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο της Δήλου. Το γεγονός ότι τα ΗΑΕ θα τιμηθούν στη Δ.Ε.Θ. 2022 αποδεικνύει έμπρακτα την βούληση της Ελλάδας για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών.

Τέλος, την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, η βουλευτής Κατερίνα Μονογυιού παρευρέθηκε στην εξαιρετική εκδήλωση που διοργάνωσε η Πρεσβεία των ΗΑΕ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για την 50η Επέτειο της Εθνικής Ημέρας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

(Visited 130 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*