Κατερίνα Μονογυιού: Άνοιξε ο δρόμος για μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά μας



Newsroom
08/12/2021 01:12
 
 
 

 

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, πιστή στις προεκλογικές δεσμεύσεις της, πέτυχε μία ουσιαστική νίκη για την Πατρίδα μας και τα νησιά μας. Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών, επετεύχθη συμφωνία στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECOFIN) αναφορικά με την πρόταση Οδηγίας του Συμβουλίου για τους συντελεστές Φ.Π.Α. Με αυτόν τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για μειωμένο Φ.Π.Α. στα νησιά μας καθώς, όπως προβλέπεται, η Ελλάδα θα έχει την δυνατότητα για εφαρμογή ειδικών, μειωμένων κατά έως 30% συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου σε πρώτη φάση από το 2025.

Σε συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών και σε κατ’ ιδίαν συνάντηση μου με τον Υπουργό Οικονομικών είχα υπογραμμίσει την τεράστια σημασία αυτού του μέτρου για την τοπική κοινωνία και τα νησιά μας.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και στη Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Αθηνά Καλύβα για την ανάδειξη των γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων της νησιωτικότητας και την επίτευξη αυτής της συμφωνίας. Η επιμονή της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και η προσήλωση της στις προεκλογικές δεσμεύσεις της αποφέρουν σημαντικές νίκες για την Πατρίδα μας, στηρίζουν έμπρακτα την κοινωνία και ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού φορολογικού συστήματος και συνολικά της οικονομίας μας.

(Visited 92 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*