Η Κατερίνα Μονογυιού στην παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων

Newsroom
10/12/2021 21:12
 
 
 

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού παρευρέθηκε στην εκδήλωση για την Παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025. Η ελληνική Πολιτεία καταρτίζει, χρηματοδοτεί και υλοποιεί ένα οριζόντιο εθνικό σχέδιο δράσης με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην οικογένεια αλλά και την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε μία σειρά προοδευτικών πολιτικών που θωρακίζουν τα δικαιώματα των γυναικών και συμβάλλουν καθοριστικά ώστε όλες οι γυναίκες να έχουν την θέση που τους αξίζει.

Με αφορμή την σημερινή ημέρα, η βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συμπίπτει φέτος με την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων και αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενη που η Ελληνική Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αφουγκραζόμενοι τα προβλήματα και τις προκλήσεις της εποχής, λαμβάνουν μία σειρά από προοδευτικές πολιτικές που θωρακίζουν τα δικαιώματα μας, τα δικαιώματα όλων των γυναικών. 
Κάθε άνθρωπος, άνδρας ή γυναίκα, θα πρέπει να μπορεί να διεκδικεί την επαγγελματική ανέλιξη του και την πορεία του ανεξαρτήτως φύλου και να καθορίζει την ζωή του και τις επιλογές του μακριά από στερεότυπα και διακρίσεις. Ο σεβασμός και η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελούν υποχρέωση κάθε κράτους δικαίου και απαραίτητα συστατικά για την πρόοδο, την ευημερία των πολιτών και την κοινωνική συνοχή.»

(Visited 125 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*