Νίκος Συρμαλένιος: «Nα εφαρμοστεί άμεσα η μείωση του ΦΠΑ στα νησιά και όχι το 2025»

Newsroom
17/12/2021 11:34
 
 
 

«Επιτυχία της χώρας και όχι μιας κυβέρνησης» χαρακτήρισε την απόφαση του Ecofin για δυνατότητα μείωσης του ΦΠΑ στα νησιά ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής.

Ο βουλευτής εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την οικειοποίηση της επιτυχίας της χώρας από τη σημερινή κυβέρνηση, καθώς ήδη από το 2018 – όπως είπε – γίνονταν προσπάθειες για τη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ, ωστόσο δεν ευδοκίμησαν λόγω των πιέσεων που ασκούσαν οι δανειστές.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι δεν είναι υποχρεωτικό η απόφαση του ΕCOFIN να λειτουργήσει από το 2025, δεδομένου ότι τώρα η χώρα διαθέτει τις καλύτερες δημοσιονομικές συνθήκες από ποτέ τα τελευταία 12 – 13 χρόνια, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σημαντική συμβολή των Επιμελητηρίων στη διεκδίκηση της μείωσης των συντελεστών ΦΠΑ.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Συρμαλένιος μίλησε και για το Μεταφορικό Ισοδύναμο, του οποίου οι πληρωμές καρκινοβατούν, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Το βίντεο της ομιλίας του Νίκου Συρμαλένιου

(Visited 131 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*