Φίλιππος Φόρτωμας: «Νιώθω δικαιωμένος ως νησιώτης για την επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ»

Newsroom
17/12/2021 12:41
 
 
 

Για «ιστορική νίκη της κυβέρνησης της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη» αναφορικά με την επαναφορά των μειωμένων συντελεστώ ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, έκανε λόγο ο βουλευτής Κυκλάδων του κόμματος Φίλιππος Φόρτωμας, κατά την ομιλία του στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών περιοχών της Βουλής.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής ανέφερε ότι η ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ για την επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου δικαίωσε την εμπιστοσύνη που έδειξαν οι κάτοικοι των Κυκλάδων τον Ιούλιο του 2019, ψηφίζοντας ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αφού επισήμανε ότι «η εξάλειψη αυτής της κατάφωρης αδικίας, την οποία είχε ενστερνιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν το 2015 είχε καταργήσει αυτό το μέτρο, με τεράστιο αντίκτυπο σε όλους τους νησιώτες» αποτελούσε στόχο της κυβέρνησης, ο κ. Φόρτωμας τόνισε τη σπουδαιότητα αυτού του μέτρου, το οποίο – όπως είπε – «διατηρεί την κοινωνική συνοχή και αποδεικνύει τον σεβασμό που πρέπει να δείχνει η Πολιτεία στη νησιωτική Ελλάδα, τους κατοίκους και τον αγώνα που δίνουν καθημερινά». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και θα αυξήσει τα εθνικά έσοδα από τις νησιωτικές περιοχές.

Τέλος, ο βουλευτής Κυκλάδων απηύθυνε κάλεσμα σύμπνοιας προς όλους, μακριά από κομματικές ταυτότητες, καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, η μάχη για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ κερδήθηκε με τη συμπαράσταση όλων των φορέων και της κοινωνίας, χωρίς κομματικές παρωπίδες.

«Με την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α στα νησιά του Αιγαίου, κάνουμε πράξη τον όρο νησιωτικότητα και επαναφέρουμε την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτό το μέτρο είναι το αντίδωρο που οφείλει η ελληνική κοινωνία στους νησιώτες, τους ανθρώπους που στηρίζουν έμπρακτα την εθνική οικονομία» δήλωσε σχετικά ο κ. Φόρτωμας.

Το βίντεο της ομιλίας του Φίλιππου Φόρτωμα

(Visited 191 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*