Νίκος Συρμαλένιος: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση λειτουργεί υπό τον απόλυτο ασφυκτικό έλεγχο του κράτους»

Newsroom
20/01/2022 12:55
 
 
 

Με μνημονιακή λογική λειτουργεί ακόμη η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως ανέφερε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής κατά τη συζήτηση με θέμα: «Τοπική Αυτοδιοίκηση, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις: Κυβερνητικός Προγραμματισμός».

Σύμφωνα με τον κ. Συρμαλένιο, η λογική αυτή προήλθε από τον φόβο ότι η Ελλάδα έχει μεγαλύτερες δαπάνες σε επίπεδο Περιφέρειας, με αποτέλεσμα την «ασφυκτική υποταγή» της Αυτοδιοίκησης στο κεντρικό κράτος, μέχρι και σήμερα, κάτι που – όπως είπε – οδήγησε στον «απόλυτο συγκεντρωτισμό» και στον «πατερναλιστικό έλεγχο», μετατρέποντάς την σε «ετεροδιοίκηση».

Επομένως, πρόσθεσε ο βουλευτής, είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσει ο νόμος για την πολυεπίπεδη Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού, ώστε «να είναι ένας θεσμός συμμετοχής δημοκρατικής και κύτταρο δημοκρατίας και λαϊκής εξουσίας». «Διότι η Αυτοδιοίκηση δεν αποτελεί μόνο βαθμίδα διοίκησης, αποτελεί βήμα και επίπεδο έκφρασης των πολιτών» κατέληξε ο κ. Συρμαλένιος.

(φωτό αρχείου)

Το βίντεο της ομιλίας του Νίκου Συρμαλένιου

(Visited 118 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*