O Γ. Βρούτσης για τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο: «Θα συμβάλλει στη σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη» (video)

Newsroom
04/02/2022 12:44
 
 
 

Στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, για τα επόμενα 7 χρόνια, αναφέρθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, με την ευκαιρία της συζήτησης του νέου αναπτυξιακού νόμου στη Βουλή.

Ειδικότερα, ο κ. Βρούτσης υποστήριξε ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο «σηματοδοτεί τη μετάβαση προς ένα σύγχρονο και εξωστρεφές παραγωγικό μοντέλο, εγκαινιάζοντας μια νέα αναπτυξιακή στρατηγική», τονίζοντας παράλληλα ότι εξειδικεύονται θεματικά οι τομείς στους οποίους θα κατευθυνθούν οι πόροι ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

Επιπλέον, μίλησε για τα νέα καθεστώτα ενισχύσεων, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τον ψηφιακό και τεχνολογικό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, την περιβαλλοντική αναβάθμιση, την έρευνα και την εφαρμοσμένη καινοτομία, την αγροδιατροφή, την πρωτογενή παραγωγή και μεταποίηση γεωργικών προϊόντων, την ενίσχυση των τουριστικών επενδύσεων και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

O κ. Βρούτσης δεν παρέλειψε, επίσης, να αναφερθεί και στις αλλαγές που θα επιφέρει ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος στις διοικητικές διαδικασίες αξιολόγησης, έγκρισης, ελέγχου και πιστοποίησης, που θα καταστήσουν την εφαρμογή του πιο αποτελεσματική.

Κλείνοντας, ο βουλευτής υπογράμμισε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος συμπληρώνει ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο θα συμβάλλει στον μετασχηματισμό της παραγωγικής βάσης της χώρας και τη διαμόρφωση σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης.

Δείτε την ομιλία του κ. Βρούτση

(Visited 93 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*