Α. Νεφελούδης: Η συμβολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην εξυγίανση και ανάπτυξη του Νεωρίου Σύρου είναι αποκλειστικά η διοργάνωση εγκαινίων

Newsroom
04/03/2022 23:53
 
 
 

 

Ο Αντρέας Νεφελούδης, πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προέβη στην παρακάτω δήλωση-απάντηση στα όσα αναληθή ανέφερε ο Πρωθυπουργός μιλώντας στους εργαζόμενους του Νεωρίου κατά την επίσκεψή του στη Σύρο.

Ο Πρωθυπουργός επιχείρησε να παρουσιάσει ως έργο της κυβέρνησής του, τη σημερινή εντυπωσιακή αναπτυξιακή πορεία του Νεωρίου, που είναι αποκλειστικά αποτέλεσμα της υλοποίησης του σχεδίου εξυγίανσης και ανάπτυξης του Νεωρίου που κατέστρωσε και έθεσε σε εφαρμογή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για το οποίο εργάστηκε άοκνα ως αρμόδιος κυβερνητικά, ο Αντρέας Νεφελούδης.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο πρωθυπουργός της χώρας στην διάρκεια της επίσκεψής του στην Σύρο και πιο συγκεκριμένα στο Νεώριο επαίνεσε το έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την επαναλειτουργία του Νεωρίου, με όλους τους εργαζόμενους ενεργούς.

Ένα έργο που απέδωσε 700 θέσεις εργασίας, σήμερα μόνιμες (πλήρους ή και μερικής απασχόλησης), απέδωσε 11 εκατομμύρια € στην οικονομία του νησιού από τους εργαζόμενους και τους πιστωτές, που δεν τους αφαιρέθηκε ούτε σεντ και αναζωογόνησε το σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ένα έργο που ολοκληρώθηκε από το εγκεκριμένο σχέδιο εξυγίανσης, που έγινε το 2018, άρχισε να υλοποιείται το 2019 και ολοκληρώθηκε το 2020. Η συμβολή της κυβέρνησης του κου Μητσοτάκη ήταν η διοργάνωση των εγκαινίων. Συγχαρητήρια!

Οι συμφωνίες που υπέγραψε σήμερα ο κύριος Μητσοτάκης και τις παρουσίασε ως επιτυχία της κυβέρνησής του περιλαμβάνονταν στο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του Νεωρίου του 2018 όπως:

1) Η συμφωνία ΕΛΚΕΘΕ και Νεωρίου, για την παρακολούθηση της ενδεχόμενης ρύπανσης της λιμενολεκάνης της Ερμούπολης, για τη λήψη μέτρων απορρύπανσης.

2) Η συμφωνία για την κάλυψη ειδικοτήτων που λείπουν από τη στελέχωση του Ναυπηγείου, έτσι ώστε να εξαλειφθεί η εργολαβική εργασία (οι αρμόδιοι φορείς επιμελητήριο κ.λπ. γνωρίζουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ προς τούτο, όπως και την καθυστέρηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την έγκριση σχετικών κονδυλίων).

3) Η συμφωνία με επιχειρηματικούς κολοσσούς της τεχνολογικής καινοτομίας, για την εφαρμογή της ρομποτικής (πρώτη φορά στην Ελλάδα) στην Ναυπηγική βιομηχανία.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως τούτο είχε αποτυπωθεί στα συμπεράσματα του περιφερειακού συνεδρίου του Νοτίου Αιγαίου το 2018 και όπως αποτυπώθηκε επίσης στα στρατηγικά σχέδια ανάπτυξης του Νεωρίου, η Σύρος, με πυλώνα το Νεώριο, μπορεί να αποτελέσει την πρωτεύουσα της τεχνολογικής καινοτομίας στην Ελλάδα. Αυτός το σχέδιο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ υλοποιείται τώρα και με καθυστέρηση.

Θα συνιστούσαμε στον κύριο Πρωθυπουργό, αντί να καπηλεύεται το έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, περιδιαβαίνοντας την πρωτεύουσα των Κυκλάδων μέσα στην αδιαφορία των πολιτών, να φροντίσει, ώστε να μην απολυθούν οι 600 και πλέον εργαζόμενοι του Σκαραμαγκά, που πουλήθηκε «μπιρ παρά» και να υπογράψει άμεσα η κυβέρνηση του το σχέδιο εξυγίανσης του Ναυπηγείου της Ελευσίνας, για να μην βρεθούν και εκεί στον δρόμο περίπου 750 εργαζόμενοι.

Κατά τα άλλα χαιρετίζουμε με αγάπη και αλληλεγγύη τους εργαζόμενους και το Νεώριο συνολικά και τους δηλώνουμε ότι θα είμαστε πάντα η σοβαρή και στιβαρή δύναμη εγγύησης της δουλειάς τους και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Σύρου και των Κυκλάδων.

(Visited 182 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*