Κατερίνα Μονογυιού: Ξεκινούν οι πληρωμές για το Μεταφορικό Ισοδύναμο του Α’ Εξαμήνου του 2021

Newsroom
13/04/2022 22:09
 
 
 

 

Ξεκινά η καταβολή του Μεταφορικού Ισοδύναμου του Α’ Εξαμήνου 2021 για τις επιχειρήσεις από τη Μεγάλη Δευτέρα 18/04/2022. Ειδικότερα, θα καταβληθεί το συνολικό ποσό 1.807.261,30€ στις επιχειρήσεις της Π.Ε. Κυκλάδων.

Οι εν λόγω πληρωμές αφορούν σε αιτήσεις της 1ης Φάσης επιλεξιμότητας δαπανών για τη χρηματοδότηση μεταφοράς εμπορευμάτων του έτους 2021 και ειδικότερα της χρονικής περιόδου από 1/1/2021 έως 30/06/2021.

Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε:

«Το Μεταφορικό Ισοδύναμο αποτελεί ένα δίκαιο μέτρο που διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην καθημερινότητα των νησιωτών και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.
Παράλληλα, εξετάζεται από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ένα σχέδιο επιχορήγησης λειτουργίας των ακτοπλοϊκών γραμμών με σκοπό να επιτευχθεί σταθερότητα στα δρομολόγια χωρίς αύξηση των τιμών.
Η έγκαιρη καταβολή του Μεταφορικού Ισοδύναμου και η συνέχιση αυτού του απαραίτητου μέτρου υπήρξε θέμα συζήτησης σε διαδοχικές συναντήσεις που έχω πραγματοποιήσει με τον Υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και με τον Γενικό Γραμματέα κ. Μανώλη Κουτουλάκη.
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που τόσο ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης όσο και Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης έχουν επιδείξει έντονο ενδιαφέρον και έμπρακτη στήριξη στους Κυκλαδίτες».

(Visited 60 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.