Ερώτηση Κ. Μπογδάνου για τα προβλήματα του αγροτικού συνεταιρισμού Νάξου και την ΠΟΠ γραβιέρα

Newsroom
30/05/2022 23:48
 
 
 

 

Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, απηύθυνε ο ανεξάρτητος βουλευτής Α’ Αθηνών και αντιπρόεδρος της Εθνικής Δημιουργίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός συνεταιρισμός Νάξου.

Πιο συγκεκριμένα, η έλλειψη ζωοτροφών, λόγω της ευρύτερης επισιτιστικής κρίσης εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους κτηνοτρόφους της Νάξου και κατ’ επέκταση είναι απειλή για την έλλειψη παραγωγής της τοπικής γραβιέρας ΠΟΠ, που πέρα από το σήμα κατατεθέν του νησιού, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά προϊόντα, που έχει λάβει διεθνείς διακρίσεις.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μπογδάνος στην ερώτησή του: “Όπως φαίνεται και από τις εξελίξεις, ο κύκλος των ελλείψεων και των αυξημένων τιμών δεν φαίνεται να τελειώνει άμεσα. Δεδομένης λοιπόν της ανάγκης για άμεση στήριξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, αλλά και διαφύλαξης της ποιότητας και της παραγωγής των ελληνικών προϊόντων, ερωτάται ο κύριος υπουργός: Έχει λάβει γνώση το Υπουργείο για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός συνεταιρισμός Νάξου;”.

(Visited 113 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*