Ν. Συρμαλένιος: «Η υποστελέχωση στην Περιφέρεια και ειδικά στα νησιά έχει ξεπεράσει κάθε όριο» (video)

Newsroom
09/06/2022 11:34
 
 
 

 

Για οικοδόμηση μιας αναξιοκρατικής και κομματικής δημόσιας διοίκησης από τη δεκαετία του 1950 και μετά, για εκχώρηση κρίσιμων τομέων της οικονομίας και της κοινωνίας στον ιδιωτικό τομέα σαράντα χρόνια αργότερα και στο πλαίσιο της λογικής του νεοφιλελευθερισμού, αλλά και για μετατροπή της δημόσιας διοίκησης σε απλό επιτελικό όργανο τον καιρό των μνημονίων μίλησε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας με θέμα «Σύστημα στοχοθεσίας, αξιολόγησης και ανταμοιβής για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και άλλες διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα».

Όπως τόνισε, μετά από όλα τα παραπάνω, η κυβέρνηση θεσμοθετεί ένα δίκτυο συμβούλων ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, ακυρώνοντας στην ουσία την ιεραρχία, ενώ παράλληλα θεσμοθετεί και την εκ των άνω αξιολόγηση, χωρίς ουσιαστικό δικαίωμα ένστασης στους αξιολογούμενους.

Επίσης, ο βουλευτής έκανε λόγο για το μεγάλο θέμα της υποστελέχωσης στην περιφέρεια και ιδιαίτερα στη νησιωτική Ελλάδα, αλλά και για το θέμα μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων, όπου καταγράφεται μείωση έως και 40% από το 2011.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας του κ. Συρμαλένιου

(Visited 25 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.