Ο Νίκος Συρμαλένιος από τη Σύρο: «Εθνική ανάγκη η πολιτική αλλαγή» (video)

Newsroom
12/07/2022 00:51
 
 
 

 

Το κοινοβουλευτικό και πολιτικό έργο (ερωτήσεις και παρεμβάσεις) τόσο του ίδιου, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ για την τριετία 2019-2022 παρουσίασε στα ΜΜΕ της Σύρου ο βουλευτής Κυκλάδων του κόμματος Νίκος Συρμαλένιος.

Όπως είπε, το έργο αυτό αποτελεί συνέχεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του έργου που επιτέλεσε ο ίδιος και οι πρώην βουλευτές κ.κ. Συρίγος και Μανιός κατά τη διάρκεια της προηγούμενης κοινοβουλευτικής θητείας.

Ο κ. Συρμαλένιος τόνισε αρχικά, ότι η χώρα βιώνει μια ζοφερή – απ’ όλες τις απόψεις – κατάσταση, με τους πολίτες να βρίσκονται σε μεγάλο αδιέξοδο λόγω της ακρίβειας σε καύσιμα, ενέργεια και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ στη συνέχεια προχώρησε σε αναλυτική παρουσίαση που αφορούσε εννιά τομείς: υγεία και κοινωνική πρόνοια, παιδεία-έρευνα, ανάπτυξη-οικονομία-υποδομές-μεταφορές-τουρισμός-ενέργεια, ναυτιλία και νησιωτική πολιτική, αγροτική-αλιευτική πολιτική, περιβάλλον, πολιτισμός-αθλητισμός, δημόσια διοίκηση και αυτοδιοίκηση, εργασιακά.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, άσκησε πολλές φορές κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η πολιτική αλλαγή και η συγκρότηση μιας νέας προοδευτικής κυβέρνησης αποτελεί πλέον εθνική ανάγκη».

Ο βουλευτής στάθηκε ιδιαίτερα στον τομέα της Υγείας, λέγοντας ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το πλέον κρίσιμο μέγεθος του κοινωνικού κράτους, την ίδια στιγμή που η στάση της κυβέρνησης απέναντι στο ΕΣΥ καθρεφτίζει τις ιδεολογικές της επιλογές. Ειδικότερα για το νοσοκομείο της Σύρου, «το νοσοκομείο ολόκληρων των Κυκλάδων», υποστήριξε ότι «οι “δεσμεύσεις” που εξαγγέλθηκαν, δεν μεταβάλλουν τη σκληρή πραγματικότητα», αφού ήταν «κενές περιεχομένου».

Επίσης, όσον αφορά στη Σύρο, ανέδειξε τις δράσεις του κόμματος του για τη στήριξη του Νεωρίου ως στρατηγικής σημασίας στον κλάδο της ναυπηγοεπισκευής, για την ανάγκη ολοκλήρωσης της περιβαλλοντικής μελέτης για το λιμάνι της Ερμούπολης, την ανάγκη επείγουσας στελέχωσης όλων των υπηρεσιών της Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης, την άμεση ανάγκη για λύση στο πολεοδομικό της Ερμούπολης και αναστήλωσης των νεοκλασικών σπιτιών της Σύρου που καταρρέουν.

Για το Μεταφορικό Ισοδύναμο υποστήριξε ότι οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του είναι απαράδεκτες κι εντάσσονται στην ευρύτερη υποβάθμιση, από πλευράς κυβέρνησης, του εμβληματικού αυτού μέτρου που έχει καθιερωθεί πλέον στη συνείδηση των νησιωτών. Ωστόσο, διεμήνυσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα το υπερασπιστεί «με νύχια και με δόντια».

Σύμφωνα με τον κ. Συρμαλένιο, ως «εμπόδιο» αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και το περιβάλλον, αφού «είναι πρόθυμη να καταπατήσει τα πάντα στο όνομα των “επενδύσεων” και την εξυπηρέτηση συμφερόντων, καταστρέφοντας και τις τοπικές οικονομίες».

Ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο χαρακτήρισε το (ήδη διαμορφωμένο) πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Κυκλάδων, ο οποίος εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι πλέον το κόμμα του είναι πολύ πιο ώριμο να βρεθεί στο «τιμόνι» της χώρας και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των πολιτών. Σε σχετική ερώτηση που του έγινε, έκανε γνωστό τόσο ότι οι διαδικασίες κατάθεσης υποψηφιοτήτων για τις εκλογές έχουν ήδη ξεκινήσει στις Κυκλάδες, όσο και ότι και ο ίδιος έχει καταθέσει υποψηφιότητα. Μέσα από συλλογικές διαδικασίες, θα αναδειχθούν οι έξι υποψήφιοι/υποψήφιες (τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες) που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τον νομό.

Δείτε το βίντεο του Νίκου Συρμαλένιου από την παρουσίαση του κοινοβουλευτικού έργου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στη Νάξο:

 

(Visited 229 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*