Ερώτηση Συρμαλένιου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Μήλου με τα πλοία των Μινωικών Γραμμών

Newsroom
05/08/2022 20:23
 
 
 

 

Για «παράδοξα φαινόμενα» στη γραμμή Πειραιάς – Μήλος κάνει λόγο ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

Τα φαινόμενα αυτά – σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής – αφορούν στα «εξαιρετικά» όπως τα χαρακτηρίζει πλοία πλοία των Μινωικών Γραμμών, στα οποία όμως η τιμή του εισιτηρίου από Πειραιά προς Μήλο «εκτοξεύθηκε» στα 59 ευρώ, την στιγμή που από Πειραιά προς Κρήτη, κοστίζει μόνο 42 ευρώ.

Επιπλέον, το δρομολόγιο από τρεις περίπου ώρες που διαρκούσε το 2021, φέτος έχει φτάσει να διαρκεί έως και μιάμιση ώρα παραπάνω.

Αναλυτικά, η ερώτηση του κ. Συρμαλένιου έχει ως εξής: 

Ειδικότερα, τα τελευταία χρόνια, τα εξαιρετικά πλοία των Μινωικών γραμμών (Minoan Lines) FESTOS PALACE και KNOSSOS PALACE και κατά τη διάρκεια της αιχμής της τουριστικής περιόδου, εξυπηρετούν σε καθοριστικό βαθμό τη διασύνδεση της Μήλου με και από Πειραιά προς Κρήτη και αντίστροφα.

Όμως, κατά την παρούσα ακτοπλοϊκή περίοδο του 2022, η τιμή του εισιτηρίου της οικονομικής θέσης από Πειραιά προς Μήλο, έχει εκτοξευθεί στα 59 ευρώ, ενώ από Πειραιά προς Κρήτη που είναι περίπου τα διπλάσια ναυτικά μίλια, κοστίζει μόνο 42 ευρώ.

Παράλληλα παρατηρείται η συστηματική επιμήκυνση του χρόνου του δρομολογίου από τρείς περίπου ώρες που ήταν μέχρι και το 2021, σε τέσσερεις έως και τεσσεράμισι ώρες.

Τα φαινόμενα αυτά εγείρουν μεγάλα ερωτηματικά ως προς τις αιτίες που έχουν δημιουργήσει στην φετινή ακτοπλοϊκή γραμμή τις παραπάνω παραδοξότητες. Η απάντηση ότι αυτό είναι αποτέλεσμα του ελεύθερου ανταγωνισμού, δεν πείθει, από τη στιγμή που ο ανταγωνισμός υπήρχε και τα προηγούμενα χρόνια.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός,

1) Πώς δικαιολογείται κατά την παρούσα ακτοπλοϊκή περίοδο, η δυσμενής μεταχείριση των επιβατών από Πειραιά προς Μήλο και αντιστρόφως, τόσο ως προς την τιμή του εισιτηρίου όσο και ως προς τον χρόνο κάλυψης της διαδρομής από τα πλοία των Μινωικών γραμμών;

2) Εάν αυτό είναι αποτέλεσμα ανταγωνισμού μεταξύ των ακτοπλοϊκών εταιρειών, πως εγκρίνει το ΥΝΑΝΠ παράλογα φαινόμενα, όπως η κοστολόγηση του εισιτηρίου ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΜΗΛΟΣ σε καταφανώς υψηλή τιμή σε σχέση με την κοστολόγηση της διαδρομής ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΡΗΤΗ με διπλάσια απόσταση;

(πηγή φωτό: minoan.gr)

(Visited 110 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*