Μητσοτάκης: Πούτιν και Ερντογάν θα ήθελαν άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα

Newsroom
30/08/2022 12:17
 
 
 

 

Σε δηλώσεις που αν μη τι άλλο προκαλούν αίσθηση προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην εισαγωγική του τοποθέτηση στην ενεργειακή κρίση, την Τουρκία και τα μέτρα στήριξης στην κοινωνία.

Αρχικά, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «το διεθνές περιβάλλον έχει μαύρα σύννεφα που προοιωνίζουν μαύρο χειμώνα», σημειώνοντας πως ο πόλεμος στην Ουκρανία συμπλήρωσε έξι μήνες και πως η Ρωσία επιτίθεται συνολικά στην Ευρώπη με όπλο το φυσικό αέριο η τιμή του οποίου εκτοξεύτηκε κατά δέκα φορές.

Τόνισε πως η Μόσχα προκαλεί πολιτική αστάθεια στο εσωτερικό των χωρών που αντιδρούν στα σχέδιά της.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως ο Ρώσος πρόεδρος και ο Τούρκος ομόλογός του «δεν κρύβουν ότι θα ήθελαν άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα».

Για το μεταναστευτικό ο πρωθυπουργός μίλησε για προκλήσεις στο εσωτερικό της χώρας. «Το μεταναστευτικό αντί των μαζικών κυμάτων εμφανίζεται με το προσωπείο δήθεν ανθρωπιστικών εισβολών. Κανένας ελιγμός δεν αλλάζει τη στάση μας. Σώζουμε αθώους κοιτάζουμε τα σύνορά μας», είπε μεταξύ άλλων.

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

(Visited 136 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*