Νίκος Συρμαλένιος: «Ανέκαθεν υπέρ της ανάπτυξης των ναυπηγείων ο ΣΥΡΙΖΑ»

Newsroom
01/09/2022 11:47
 
 
 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα είναι υπέρ της ανάπτυξης και στήριξης της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας στη χώρα μας» ανέφερε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων, των τροπολογιών και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων «Εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας και άλλες διατάξεις αναπτυξιακού χαρακτήρα».

Σύμφωνα με τον βουλευτή, η ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές δυνάμεις στον κόσμο, γι’ αυτό και «είναι ανεπίτρεπτο να εγκαταλείπονται τα ναυπηγεία, όπως έγινε από τις κυβερνήσεις της ΝΔ κατά τις δεκαετίες λίγο πριν την κρίση». Όπως τόνισε, «η ΝΔ ενίσχυσε τυχάρπαστους επιχειρηματίες, ζημίωσε το δημόσιο συμφέρον, εγκατέλειψε τους εργαζόμενους και κάθε προσπάθεια εκπόνησης κλαδικής πολιτικής για τη ναυπηγική βιομηχανία που θα ήταν ένα προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη και τη βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας».

Επίσης, ο κ. Συρμαλένιος υποστήριξε ότι το σχέδιο που παρουσιάζει η κυβέρνηση στη Βουλή έχει πολλά κενά και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία, σύμφωνα με την οποία πριν από την τελική συμφωνία, θα πρέπει να εξεταστεί το πώς έχει διαμορφωθεί τελικά το σχέδιο αναφορικά με τη βιωσιμότητα του Ναυπηγείου με όρους εργασιακής ασφάλειας και περιβαλλοντικής ισορροπίας.

Τέλος, χαρακτήρισε «ανεπίτρεπτες» τις αγωγές της ONEX εναντίον πολιτών και του Συλλόγου Παρατηρητηρίου Περιβάλλοντος που υπάρχει στη Σύρο και μάλιστα με αίτημα εξοντωτικών ποινών, καθώς «αυτή η συμπεριφορά δεν συνάδει σε μία σύγχρονη εταιρεία σε ένα σύγχρονο περιβάλλον σε μία χώρα ευνομούμενη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

(Visited 95 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*