Σαντορίνη: Αναφορά Βρούτση για την αποκατάσταση της νομιμότητας στην παροχή μεταφορικού έργου

Newsroom
21/09/2022 19:29
 
 
 

 

Αναφορά προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή για το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη Σαντορίνη σχετικά με την παροχή μεταφορικών υπηρεσιών, κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Γιάννης Βρούτσης

Ο κ. Βρούτσης έθεσε υπόψη των δύο Υπουργών σχετική κοινή επιστολή του Συνεταιρισμού Ιδιοκτητών Ασυρματοφόρων ΤΑΞΙ Σαντορίνης και του ΚΤΕΛ Θήρας Α.Ε., στην οποία υπογραμμίζεται το καθεστώς ανομίας που επικρατεί στην παροχή μεταφορικών υπηρεσιών στο νησί, εξαιτίας της απουσίας των κρατικών μηχανισμών ελέγχου. Αποτέλεσμα αυτού είναι να εμφανίζονται ιδιώτες (Έλληνες και αλλοδαποί) μη νόμιμοι μεταφορείς, που προσφέρουν υπηρεσίες έναντι κομίστρου και μάλιστα χωρίς να διαθέτουν τη νόμιμη άδεια που
προβλέπεται.

Το φαινόμενο αυτό, που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και έχει προκαλέσει την δικαιολογημένη αγανάκτηση των νόμιμων μεταφορέων, παρατηρείται τόσο στον Αερολιμένα Θήρας, όσο και στο Λιμάνι του Αθηνιού, αλλά και σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του νησιού, όπου ιδιώτες και τουριστικά γραφεία/γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων δραστηριοποιούνται με οδηγούς, που παρανόμως κάνουν χρήση του όρου ΤΑΧΙ και προβαίνουν σε μεταφορές επιβατών με κόμιστρο κατά παράβαση των διατάξεων.

Με την κατάθεση του εν λόγω εγγράφου στη Βουλή, ο κ. Βρούτσης καλεί τους δύο Υπουργούς να παρέμβουν άμεσα και να δώσουν λύση στο πολύ σοβαρό ζήτημα που επισημαίνουν ο Συνεταιρισμός Ιδιοκτητών Ασυρματοφόρων ΤΑΞΙ Σαντορίνης και το ΚΤΕΛ Θήρας Α.Ε., αποστέλλοντας άμεσα τα κρατικά όργανα ελέγχου για την αποκατάσταση της νομιμότητας στην παροχή μεταφορικών υπηρεσιών στη Σαντορίνη.

(Visited 41 times, 1 visits today)
Latest Post
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.