Γιάννης Βρούτσης: Επιχορήγηση ύψους 100.000 ευρώ για το φράγμα Αντριάδες στην Αμοργό

Γιάννης Βρούτσης
Newsroom
06/10/2022 14:51
 
 
 

 

Με αφορμή την έγκριση επιχορήγησης ύψους 100.000 ευρώ, από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στο Δήμο Αμοργού, για τη μελέτη στεγανοποίησης του υφιστάμενου φράγματος στη θέση «Αντριάδες» Καταπόλων, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης, προέβη στη ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση συνεχίζει τις επιχορηγήσεις για την υλοποίηση σημαντικών έργων για στα νησιά μας. Επιχορηγήσεις, που δίνονται στο πλαίσιο λήψης μέτρων και δράσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων λειψυδρίας και την υδροδότηση των νησιών στο πλαίσιο του έργου «Υδροδότηση άνυδρων νησιών & έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης των νησιών» του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) έτους 2022 της Γ.Γ.ΑΙ.Ν.Π.

Αυτή τη φορά, αποφασίστηκε η επιχορήγηση με 100.000 ευρώ του Δήμου Αμοργού, για τη δαπάνη μελέτης με στόχο τη στεγανοποίηση του υφιστάμενου φράγματος στη θέση «Αντριάδες» Καταπόλων. Ενός έργου σημαντικού για το νησί της Αμοργού, που θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος της απώλειας ύδατος λόγω έλλειψης στεγανότητας της λεκάνης του φράγματος, ώστε να επιτευχθεί μεγάλη εξοικονόμηση νερού και ταυτόχρονα εμπλουτισμός του υδροφόρου ορίζοντα για την ύπαρξη διαθέσιμων υδάτινων πόρων που είναι απαραίτητοι, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες που παρατηρείται αυξημένη ζήτηση.

Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη που ανταποκρίθηκαν ακόμη μια φορά στα αιτήματα των νησιών μας, ικανοποιώντας στη συγκεκριμένη περίπτωση το αίτημα της Δημοτικής Αρχής Αμοργού και του Δημάρχου κ. Λευτέρη Καραΐσκου».

(Visited 49 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*