Επίκαιρη ερώτηση Συρμαλένιου για τη στήριξη του Γ.Ν. Σύρου και τις έκτακτες διακομιδές

Newsroom
31/10/2022 12:26
 
 
 

 

Η ανάγκη άμεσης στήριξης του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου και οι έκτακτες διακομιδές από τα νησιά των Κυκλάδων προς τη Σύρο είναι το θέμα της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

Όπως αναφέρει η ερώτηση, «τους τελευταίους μήνες, λόγω της συνεχούς υποβάθμισης του νοσοκομείου της Σύρου (το οποίο εξυπηρετεί όλες τις Κυκλάδες) οι διακομιδές έκτακτων περιστατικών από τα νησιά προς τη Σύρο, καθίστανται προβληματικές έως και επικίνδυνες, ενώ ακυρώνεται σε μεγάλο βαθμό και η σημασία της βάσης αεροδιακομιδών που αποτέλεσε αίτημα δεκαετιών για όλους τους Κυκλαδίτες».

Σύμφωνα με τον κ. Συρμαλένιο, η αδυναμία του Νοσοκομείου της Σύρου να ανταποκριθεί πλήρως, ειδικά σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών, το έχει μετατρέψει σε «ενδιάμεσο σταθμό», καθώς τα περιστατικά αυτά έχουν τελικό προορισμό τα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, «με ότι βεβαίως σημαίνει αυτό για τον κίνδυνο απώλειας ανθρώπινων ζωών».

Με δεδομένη, λοιπόν, την υφιστάμενη αυτή πραγματικότητα, ο κ. Συρμαλένιος ρώτα τον αρμόδιο υπουργό:

1) Θα προχωρήσει επιτέλους η ενίσχυση του νοσοκομείου της Σύρου με εξειδικευμένο ιατρικό και λοιπό προσωπικό, έτσι ώστε να λειτουργήσει πραγματικά ως νομαρχιακό νοσοκομείο που θα το εμπιστεύονται τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι και οι χιλιάδες επισκέπτες του νησιού, όσο και οι κάτοικοι των άλλων νησιών; Θα λειτουργήσει στο νοσοκομείο μονάδα επεμβατικής καρδιολογίας, έτσι ώστε τουλάχιστον τα σοβαρά καρδιολογικά περιστατικά να μπορούν άμεσα να αντιμετωπιστούν;

2) Έως ότου υπάρξει αποδεδειγμένα σοβαρή στήριξη και ενίσχυση του νοσοκομείου της Σύρου, θα σταματήσει η Σύρος να λειτουργεί ως ενδιάμεσος σταθμός των διακομιδών, έτσι ώστε να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος και να σώζονται ανθρώπινες ζωές;

Διαβάστε την ερώτηση

(Visited 25 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.