Φίλιππος Φόρτωμας: «Άμεση επαναλειτουργία του παραδοσιακού καρνάγιου Κουφονησίου»

Newsroom
16/11/2022 21:16
 
 
 

 

Την ανάγκη άμεσης επαναλειτουργίας του Παραδοσιακού Καρνάγιου Κουφονησίου ανέδειξε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα Λίνα Μενδώνη.

Στην ερώτησή του, ο κ. Φόρτωμας, ανέφερε ότι τους τελευταίους μήνες έχει προκύψει σοβαρό ζήτημα αναφορικά με την παραχώρηση του χώρου του Καρνάγιου, για την επίλυση του οποίου οι ενδιαφερόμενοι έχουν απευθυνθεί στην Κτηματική Υπηρεσία Κυκλάδων. Επίσης, αναφέρθηκε στην αίτηση που έχει κατατεθεί προς την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων για τον χαρακτηρισμό του Καρνάγιου ως παραδοσιακού μνημείου, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του.

Ο Βουλευτής τόνισε ότι οι μέχρι τώρα προσπάθειες απέβησαν άκαρπες, με αποτέλεσμα το Καρνάγιο στα Κουφονήσια να κλείσει, με καταστροφικές συνέπειες για τους αλιείς και τα πλεούμενα όχι μόνο του νησιού, αλλά και των υπολοίπων νησιών των Μικρών Κυκλάδων, την Αμοργό και τη Νάξο, που εξυπηρετούνται από αυτό.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων απεύθυνε ερώτηση προς τους Υπουργούς, ζητώντας ενημέρωση αναφορικά με τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν για την άμεση επαναλειτουργία του Καρνάγιου, αλλά και με τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν, για το χαρακτηρισμό του ως παραδοσιακού μνημείου, διασφαλίζοντας τόσο την απρόσκοπτη λειτουργία του, όσο και την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού.

Δείτε την ερώτηση του Βουλευτή Φίλιππου Φόρτωμα

(Visited 164 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*