Σε Νάξο και Αμοργό ο Νίκος Συρμαλένιος

Newsroom
22/11/2022 18:16
 
 
 

 

Τη Νάξο και την Αμοργό επισκέφθηκε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος το διήμερο 20 και 21 Νοεμβρίου 2022.

Στη Νάξο ο κ. Συρμαλένιος παρέστη στη λαϊκή γιορτή για το Ρακιζιό που οργανώθηκε στο Αγερσανί, ενώ το ίδιο απόγευμα επισκέφθηκε την Κωμιακή, όπου συνομίλησε με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αντώνη Αλιμπέρτη και κατοίκους του χωριού.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του βουλευτή, από τη συζήτηση αναδείχθηκε, για ακόμη μια φορά, ο παραγκωνισμός πολλών δημοτικών κοινοτήτων (και ιδιαίτερα της ορεινής Νάξου) από τις ιεραρχήσεις και προτεραιότητες του δήμου, ενώ στηλιτεύτηκε και η κατάργηση – με νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης της ΝΔ – της δυνατότητας συγκρότησης τοπικών ψηφοδελτίων στις δημοτικές κοινότητες, εκτός των συνδυασμών των υποψήφιων δημάρχων.

Κατά τα λοιπά, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο μεγάλο ζήτημα της ακρίβειας που “ροκανίζει” το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων συνταξιούχων που παραμένουν στα ορεινά χωριά.

Στην Αμοργό τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου με την ευκαιρία της μεγάλης θρησκευτικής γιορτής της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας, ο βουλευτής επισκέφθηκε το ιστορικό μοναστήρι, ενώ το απόγευμα παραβρέθηκε στην εκδήλωση του Δήμου για την παρουσίαση των Επετειακών Εκδόσεων για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, που έγινε στο Δημοτικό Σχολείο της Αιγιάλης. Στο σύντομο χαιρετισμό του εξήρε την πρωτοβουλία του Δήμου και όλων των συντελεστών για τις συγκεκριμένες εκδοτικές πρωτοβουλίες, που αποτελούν παράδειγμα, διότι αναδεικνύουν σημαντικά ιστορικά στοιχεία της Αμοργού κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821.

Τέλος ο κ. Συρμαλένιος συναντήθηκε με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στη Χώρα και στην Αιγιάλη.

(Visited 82 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.