Γ. Βλασερός: «Επιτακτική η επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της ελληνικής κτηνοτροφίας ώστε να μην οδηγηθούμε στην ερήμωση των νησιών»

Newsroom
29/11/2022 23:12
 
 
 

 

Με αφορμή την ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γ. Γεωργαντά, που απηύθυναν είκοσι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ, σημειώνοντας ότι «Χρειάζονται επειγόντως μέτρα για την επιβίωση της ελληνικής κτηνοτροφίας», ο Γιάννης Βλασερός, Αν. Γραμματέας του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αναφέρθηκε στο μείζον αυτό ζήτημα εστιάζοντας το ενδιαφέρον του στα προβλήματα της ελληνικής κτηνοτροφίας στα νησιά μας.

Ο κ. Βλασερός τόνισε ότι «είναι επιτακτική η επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της ελληνικής κτηνοτροφίας ώστε να μην οδηγηθούμε στη συρρίκνωσή της, αλλά και την ερήμωση των ευπαθών νησιωτικών περιοχών». «Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι στα νησιά μας επιτείνονται και από τις υψηλές τιμές στις ζωοτροφές», συμπληρώνει.

Υπάρχουν περιπτώσεις νησιών όπου η παραγωγή αιγοπρόβειου γάλακτος έχει μειωθεί σημαντικά όπως λ.χ. στην Κρήτη όπου έχει μειωθεί στο μισό. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει το ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι στα νησιά με αποτέλεσμα ποιοτικά γαλακτοκομικά προϊόντα να κινδυνεύουν με εξαφάνιση από τα ράφια των σούπερ μάρκετ.

«Ο αγροτοδιατροφικός τομέας πρέπει να αποτελέσει τον ο ακρογωνιαίο λίθο του αναπτυξιακού μοντέλου των νησιών μας, σύμφωνα με τον κ. Βλασερό και η πολιτεία θα πρέπει να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του. Μεταξύ αυτών θα πρέπει να είναι η λήψη μέτρων για την αποφυγή των ελληνοποιήσεων στις αγορές γάλακτος, κρέατος και προϊόντων ΠΟΠ και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν λάβει κανείς υπόψη του ότι στα νησιά μας παράγεται το 51% των τελευταίων και η επέκταση του μέτρου του μεταφορικού ισοδύναμου για τις ζωοτροφές και τη μεταφορά καυσίμων στα νησιά. Ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο και δεν θα πρέπει να αφήσουμε τα προβλήματα που υφίστανται στον τομέα της κτηνοτροφίας να αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας μας και να μπαίνουν τροχοπέδη στις προσπάθειες των Ελλήνων κτηνοτρόφων», ανέφερε κλείνοντας.

(Visited 130 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*