Γ. Βλασερός: Στην κατεδάφιση του ΕΣΥ οδηγεί το νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας

Newsroom
30/11/2022 23:24
 
 
 

 

Ο Γιάννης Βλασερός Αναπλ. Γραμματέας του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ τοποθετείται για το νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας εκφράζοντάς τις ανησυχίες του για την αποδόμηση του ΕΣΥ.

«Το νομοσχέδιο διαμορφώνει γιατρούς και ασθενείς πολλών ταχυτήτων και συμβάλλει στην κατεδάφιση του ΕΣΥ, ενώ βρίσκει αντίθετο σχεδόν το σύνολο των νοσοκομειακών και ιδιωτών γιατρών», ανέφερε στην τοποθέτηση του για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας ο Γιάννης Βλασερός Αναπλ. Γραμματέας του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Βλασερό «Το νομοσχέδιο δεν καταφέρνει να δώσει λύση στα σημαντικά προβλήματα του συστήματος υγείας, όπως είναι λ.χ. η υποστελέχωση του ή η υποχρηματοδότηση του τομέα της υγείας. Αυτοί είναι και οι λόγοι που όλοι οι συνδικαλιστικοί και κοινωνικοί φορείς στο χώρο της υγείας, ΕΙΝΑΠ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ και οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας είναι αντίθετοι σ’ αυτό».

Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο κ. .Βλασερός: «Η εφαρμογή του νομοσχεδίου θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις καθώς αμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες και αυξάνει την ιδιωτική δαπάνη στην υγείας. Αντί να δίνει σοβαρά μισθολογικά και άλλα κίνητρα στους γιατρούς του ΕΣΥ, κινείται στη λογική της ιδιωτικοποίησης του αγαθού της υγείας με τους μόνους που θα αποκομίσουν όφελος να είναι τα μεγάλα ιδιωτικά funds που θα εξασφαλίσουν φθηνό εργατικό δυναμικό».

Και προσθέτει ότι «Ένα απτό παράδειγμα των αρνητικών επιπτώσεων που μπορεί να επιφέρει η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ είναι και το νοσοκομείο της Σαντορίνης που βρίσκεται σε ειδικό καθεστώς λειτουργίας ως ανήκον στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ) και το οποίο δυστυχώς τον τελευταίο καιρό αντί να βελτιώνεται η λειτουργία του φαίνεται ότι καταρρέει».

Σε κάθε περίπτωση το ΠΑΣΟΚ έχει διατυπώσει αξιόλογες προτάσεις για την υγεία που θα συμβάλλουν στην αναγέννηση του ΕΣΥ και θα διασφαλίζουν τον δημόσιο χαρακτήρα του και οι οποίες θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν.

Για όλα αυτά τα θέματα θα μιλήσει ο Γ. Βλασερός την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στις 12:30 στον Σαντορίνη 106.4 και στην εκπομπή Ενημερωτικός Περίπλους.

(Visited 157 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*