Αναφορά του Γ. Βρούτση για την αποκατάσταση του Δημαρχιακού Μεγάρου Σύρου-Ερμούπολης

Newsroom
12/12/2022 14:54
 
 
 

 

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης, κατέθεσε αναφορά στη Βουλή προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Στυλιανό Πέτσα και Πολιτισμού & Αθλητισμού κα. Λίνα Μενδώνη, σχετικά με την χρηματοδότηση για την άμεση αποκατάσταση των όψεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Σύρου-Ερμούπολης που κινδυνεύουν με κατάρρευση, λόγω της εκτεταμένης φθοράς που έχει υποστεί το κτήριο από το χρόνο και τις καιρικές συνθήκες.

Ο κ. Βρούτσης έθεσε υπόψιν των κ.κ. Υπουργών σχετική επιστολή (α.π. 20206/19.10.2022) του Δημάρχου Σύρου κ. Νικόλαου Λειβαδάρα, ο οποίος αναζητά άμεσα χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των όψεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Σύρου-Ερμούπολης που έχουν αρχίσει να καταρρέουν, μετά την κακοκαιρία της 18ης Οκτωβρίου 2022. Γεγονός, άκρως επικίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών που διέρχονται από το σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για κτήριο εμβληματικό, νεοκλασικού ρυθμού, που χρήζει ειδικής προστασίας, καθώς αποτελεί δημιούργημα του σπουδαίου Βαυαρού Αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ, ενώ παράλληλα το κόστος για την αποκατάσταση του είναι υψηλό για τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου Σύρου.

Αναγνωρίζοντας την ιστορική αξία, αλλά και την ανάγκη αποκατάστασης του κτιρίου, ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης έχει ήδη προβεί στην ανάθεση εξειδικευμένων μελετών που έχουν εγκριθεί από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Με την κατάθεση του εν λόγω εγγράφου στη Βουλή, ο κ. Βρούτσης καλεί τους Υπουργούς να εξετάσουν το θέμα άμεσα και να υποστηρίξουν το αίτημα του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, καθώς η αποκατάσταση του Δημαρχιακού Μεγάρου κρίνεται πλέον επιβεβλημένη και επείγουσα τόσο για την ασφάλεια των πολιτών, όσο και για την διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

(Visited 59 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*