Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στο Επιμελητήριο Κυκλάδων

Newsroom
12/12/2022 18:07
 
 
 

 

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων επισκέφθηκε την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επικεφαλής τον Βουλευτή και Τομεάρχη Εσωτερικών κ. Κώστα Ζαχαριάδη και τον Τομεάρχη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας κ. Νίκο Σκορίνη.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος και στελέχη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, καθώς και ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Σύρο με αφορμή την εκδήλωση με θέμα: «Δικαιοσύνη Παντού: Οι 6 Εθνικές Προτεραιότητες. Δίκαιο Κράτος, Δίκαιη Κοινωνία, Δίκαιη Οικονομία», που πραγματοποιεί πανελλαδικά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να συνομιλήσει με τις τοπικές κοινωνίες, εξειδικεύοντας τους έξι άξονες του προγράμματός του, όπως παρουσιάστηκαν στη ΔΕΘ 2022.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων κ. Μάρκος Βουτσίνος και ο Γεν. Γραμματέας κ. Γιάννης Μπάιλας ενημέρωσαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τα σημαντικά κοινωνικά θέματα που απασχολούν τις Κυκλάδες, όπως η κατάργηση του παραρτήματος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ στη Σύρο αλλά και οι κατασχέσεις πρώτων κατοικιών, ένα πρόβλημα για το οποίο ο κ. Ζαχαριάδης με τη σειρά του επισήμανε ότι γίνεται όλο και πιο πιεστικό και ότι υπάρχει η ανάγκη να δημιουργηθεί άμεσα ένας σκελετός προστασίας της πρώτης κατοικίας ώστε να υπάρξει διάκριση στο τι προστατεύεται και τι όχι.

Επίσης, αναφέρθηκαν και στην υποστελέχωση του Νοσοκομείου της Σύρου, που έχει αντίκτυπο όχι μόνο στους κατοίκους της Σύρου, αλλά επηρεάζει και την ποιότητα ζωής των κατοίκων όλων των Κυκλάδων.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο κ. Ρούσσος, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στις Κυκλάδες, όπως είναι τα προβλήματα που δημιουργεί η νησιωτικότητα με το κόστος μεταφοράς, την ανάγκη για μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α. αλλά και το ενεργειακό κόστος που το τελευταίο διάστημα έχει αναδειχθεί σε μείζον ζήτημα.

Στη συνέχεια, παρουσίασε αναλυτικά τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει το Επιμελητήριο Κυκλάδων μέσα από την ψηφιακή αναβάθμιση των υποδομών του, αλλά και με μια σειρά από ανταποδοτικές υπηρεσίες και αναπτυξιακά προγράμματα, προκειμένου να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να ξεπεράσουν αυτές τις δυσκολίες και να αναβαθμίσουν τις δεξιότητες και τις υπηρεσίες τους ώστε να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των νέων συνθηκών.

Στο σημείο αυτό ο κ. Ζαχαριάδης ανέφερε ότι γνωρίζει τη σημαντική δουλειά που κάνει το Επιμελητήριο Κυκλάδων προκειμένου να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη των νησιών και τόνισε την πρόθεσή του να διατηρηθεί η καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια.

(Visited 89 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*