Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Σύρο

Newsroom
13/12/2022 19:32
 
 
 

 

Τη Σύρο επισκέφτηκε κλιμάκιο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. το διήμερο 9 και 10 Δεκεμβρίου 2022, αποτελούμενο από τους Κώστα Ζαχαριάδη (Βουλευτή, Τομεάρχη Εσωτερικών) και Νίκο Σκορίνη (μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και Τομεάρχη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων), οι οποίοι ήταν ομιλητές σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Κυκλάδων και υποστήριξε οργανωτικά η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Σύρου.

Στην εκδήλωση με θέμα «Δικαιοσύνη παντού» συμμετείχαν, επίσης, ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και πρώην βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Μανιός, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Περιφέρειας Ν. Αιγαίου-Κυκλάδων Κατερίνα Γιαννακά και τα μέλη της ΝΕ Κυκλάδων Αναστασία Αργυροπούλου και Μαρία Χανιώτη.

Οι κ.κ. Ζαχαριάδης και Σκορίνης αναφέρθηκαν στην πολιτική επικαιρότητα, στο σκάνδαλο των υποκλοπών και στις 6 Εθνικές προτεραιότητες που αποτελούν τον πυρήνα του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έμφαση δόθηκε στα εργασιακά προβλήματα, τα προβλήματα των μικρομεσαίων και την ακρίβεια.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και μεταδιδόταν διαδικτυακά από τη σελίδα της ΟΜ Σύρου στο Facebook, όπου υποβλήθηκαν και ερωτήσεις. Την εκδήλωση διεύθυνε ο Συντονιστής της ΟΜ Σύρου Κώστας Βασιλάκης.

Σύντομες παρεμβάσεις έκαναν ο κ. Συρμαλένιος και ο κ. Μανιός, τα μέλη της ΝΕ κα Αργυροπούλου και κα Χανιώτη, ενώ ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις και τοποθετήσεις.

Κατά τη διήμερη παρουσία τους στη Σύρο οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ είχαν κοινή συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Ρούσσο, τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων κ.κ. Βουτσίνο και κ. Μπάιλα, αντίστοιχα και συζήτησαν θέματα σχετικά με τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις Κυκλάδες, το υψηλό κόστος που πλήττει καίρια τις μικρές επιχειρήσεις, τα εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα που απασχολούν εργαζόμενους και επαγγελματίες.

Αναφορά έγινε στην κατάργηση του παραρτήματος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ στη Σύρο, τις κατασχέσεις της πρώτης κατοικίας, πρόβλημα για το οποίο ο κ. Ζαχαριάδης επισήμανε ότι γίνεται όλο και πιο πιεστικό και ότι υπάρχει η ανάγκη να δημιουργηθεί άμεσα ένας σκελετός προστασίας της πρώτης κατοικίας, ώστε να υπάρξει διάκριση στο τι προστατεύεται και τι όχι.

Αναφέρθηκαν, επίσης, στην υποστελέχωση του Νοσοκομείου της Σύρου, που επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων όλων των Κυκλάδων.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργεί η νησιωτικότητα με το κόστος μεταφοράς, αλλά και το ενεργειακό κόστος, που το τελευταίο διάστημα έχει αναδειχθεί σε μείζον ζήτημα. Επισήμανε, ακόμη, την ανάγκη για μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, συναντήθηκε επίσης με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Σύρου κ. Μιχάλη Ζουλουφό και με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Σωματείου των εργαζομένων με επικεφαλής την πρόεδρο Κατερίνα Καλογεράκη.
Ο κ. Ζουλουφός, κατά την ενημέρωση της αντιπροσωπείας, αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της διοίκησης για την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται, προσπαθώντας -σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – να ωραιοποιήσει την κατάσταση, παρά το γεγονός ότι τα προβλήματα έχουν προκαλέσει το τελευταίο διάστημα έντονες αντιδράσεις και μαζικές κινητοποιήσεις, όχι μόνο των εργαζομένων αλλά και της κοινωνίας της Σύρου.

Στη συνάντηση με το Σύλλογο των εργαζομένων, η Πρόεδρος επεσήμανε τα εξής: Έλλειψη διευθυντή στην χειρουργική κλινική, μη λειτουργία της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), λόγω μετακίνησης των δύο καρδιολόγων στην καρδιολογική κλινική, ελλείψεις σε προσωπικό που παρουσιάζονται από την μη έγκαιρη αντικατάσταση κυρίως όσων συνταξιοδοτούνται.

Η αντιπροσωπεία βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., αφού παρουσίασε τις ενέργειες εκείνες που έχουν αναληφθεί σε κοινοβουλευτικό επίπεδο από τον Βουλευτή Κυκλάδων κ. Συρμαλένιο, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους με την ανάληψη πρωτοβουλιών για την πολύπλευρη στήριξη του Νοσοκομείου.

Η αντιπροσωπεία αναφέρθηκε στην άμεση ακύρωση από την Προοδευτική κυβέρνηση, του Νόμου με τον οποίο καταργείται το Δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας και παρουσίασε τα μέτρα που θα ληφθούν στα πλαίσια του «Νέου Ε.Σ.Υ.», για τη στήριξη του κοινωνικού κράτους όπως:
• Άμεση πρόσληψη 5.500 μόνιμων υγειονομικών και επιπλέον πρόσληψη 10.000 μόνιμων υγειονομικών σε βάθος τριετίας.
• Μονιμοποίηση του συνόλου του υγειονομικού προσωπικού που έδωσε τη μάχη της πανδημίας στην πρώτη γραμμή.
• Κατάργηση αναστολής εργασίας.
• Ένταξη του υγειονομικού προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
•Αναμόρφωση μισθολογίου του ιατρικού προσωπικού, με εισαγωγικό μισθό πρωτοδιοριζόμενου γιατρού τα 2.000 ευρώ. Αναλογικές αυξήσεις των μισθών για το μη ιατρικό, υγειονομικό προσωπικό .
• Αύξηση των Τοπικών Μονάδων Υγείας από 127 σε 380 σε ολόκληρη τη χώρα, εδραίωση θεσμού οικογενειακού γιατρού, δίκτυο κατ’ οίκον φροντίδας, επιχειρησιακή του ΕΚΑΒ ολοκλήρωση.
• Διεύρυνση υπηρεσιών ΕΟΠΥΥ, πλήρης κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών σε υγειονομικό υλικό για χρόνιες ασθένειες.

Στις συναντήσεις την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετείχαν και τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής της ΟΜ Σύρου: Κώστας Βασιλάκης (Συντονιστής), Μαρία Μαυράκη (αναπληρώτρια συντονίστρια) και Ειρήνη Γουσγουνέλη (μέλος).

(Visited 22 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.