Γ. Βρούτσης: «Άμεση καταβολή του οφειλόμενου Μ.Ι. σε 10.000 επιχειρήσεις των νησιών του Αιγαίου»

Newsroom
14/12/2022 12:11
 
 
 

 

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη είχε χθες Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022,ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Γιάννης Βρούτσης, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της καταβολής του οφειλόμενου μεταφορικού ισοδύναμου, ύψους 25 εκατ. ευρώ, σε περίπου 10.000 επιχειρήσεις στα νησιά του Αιγαίου.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Βρούτση ότι μόλις χθες το Υπουργείο Οικονομικών αποδέσμευσε τις συγκεκριμένες χρηματικές πιστώσεις προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο – με τη σειρά του – θα τις προωθήσει άμεσα προς το αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ώστε να εξοφληθούν οι 10.000 περίπου επιχειρήσεις στα νησιά του Αιγαίου.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο κ. Βρούτσης, «τα στελέχη των τριών Υπουργείων βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα και συντονισμό μεταξύ τους, ώστε οι οφειλόμενες πιστώσεις να καταβληθούν στους δικαιούχους μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες».

Η συγκεκριμένη πληρωμή θα αφορά οφειλές που αντιστοιχούν στο δεύτερο εξάμηνο του 2021, ενώ η πλατφόρμα για την υποβολή του Μεταφορικού Ισοδύναμου για το έτος 2022, που αφορά φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, αναμένεται να ανοίξει τις επόμενες ημέρες, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

(Visited 65 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*