Ο.Μ. Σύρου ΣΥΡΙΖΑ: «Να σταματήσει η υποκρισία της ΝΔ για την Απάνω Μεριά»

Newsroom
15/12/2022 19:34
 
 
 

 

Στο στόχαστρο της Οργάνωσης Μελών Σύρου του ΣΥΡΙΖΑ μπήκαν οι βουλευτές της ΝΔ, με αφορμή τον σάλο που έχει ξεσπάσει με την περιοχή Natura της Απάνω Μεριάς.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η ΟΜ κάνει λόγο για «προμελετημένο έγκλημα», μιας και οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος με τα όσα έχουν ψηφίσει στη Βουλή εξοβέλισαν τοπικούς φορείς και μικροιδιοκτήτες, φέρνοντας ταυτόχρονα στο προσκήνιο μεγαλοεπενδυτές που είναι φίλοι της ΝΔ. για τον λόγο αυτό, τους καλεί «να σταματήσουν να υποκρίνονται», ενώ ταυτόχρονα τους διαβεβαιώνει ότι πλησιάζει ο καιρός της κάλπης και τα πράγματα θα αλλάξουν στη χώρα και στο νησί.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών Σύρου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Η ΟΜ Σύρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ζητά από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στις Κυκλάδες να σταματήσουν να υποκρίνονται σχετικά με τα προτεινόμενα μέτρα προστασίας για την Απάνω Μεριά της Σύρου καθώς και για το γεγονός ότι δεν έγινε καμία διαβούλευση μέχρι τώρα με την τοπική κοινωνία.

Παράλληλα, θυμίζει στους βουλευτές της ΝΔ ότι ήταν εκείνοι που ψήφισαν το 2020 το νόμο Χατζηδάκη με τον οποίο καθορίστηκαν οι ζώνες προστασίας και οι προτεινόμενες χρήσεις μέσα σε αυτές και καταργήθηκε ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κυκλάδων που είχε δημιουργηθεί από τον κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ήταν εκείνοι που ψήφισαν να επιτρέπονται τα τουριστικά καταλύματα μέχρι 150 κλίνες, την στιγμή που απαγορεύεται η εκτός σχεδίου δόμηση σε συγκεκριμένες ζώνες, δηλαδή να μην μπορούν οι κάτοικοι της Απάνω Μεριάς να κτίσουν στις εκτάσεις τους, αλλά να υποχρεωθούν να πουλήσουν κοψοχρονιάς τις εκτάσεις σε μεγαλοεπενδυτές για να κτίζουν μεγάλα τουριστικά καταλύματα.

Επίσης, ήταν εκείνοι που ψήφισαν την κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κυκλάδων, όπου μέσα από την αντιπροσωπευτικότητα του συμβουλίου του θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στην επίλυση των σημερινών προβλημάτων. Η συμμετοχή στο συμβούλιο επιστημόνων, του Δημάρχου Σύρου, του εκπροσώπου της Περιφέρειας, του εκπροσώπου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών, θα διασφάλιζε την επαρκή διαβούλευση και την συναίνεση όλων, σε όποιες αλλαγές θα αποφασίζονταν από κοινού και όχι πίσω από κλειστές πόρτες.

Με την κατάργηση του φορέα και με την θέσπιση νέων κανόνων δόμησης, εξοβελίστηκαν οι τοπικοί φορείς και οι μικροιδιοκτήτες και ήρθαν στο προσκήνιο οι μεγαλοεπενδυτές φίλοι της ΝΔ.

Το έγκλημα ήταν προμελετημένο.

Ο καιρός της κάλπης πλησιάζει και τα πράγματα θα αλλάξουν στη χώρα και στο νησί.

(Visited 45 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.