Συγχαρητήρια Φίλιππου Φόρτωμα για επιχορήγηση του Δήμου Νάξου

Newsroom
17/12/2022 13:18
 
 
 

 

Ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, να χρηματοδοτήσει το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, μέχρι του συνολικού ποσού των 260.400,00 €, για τη μίσθωση μονάδας αφαλάτωσης δυναμικότητας 1000 κ.μ./ημέρα με σκοπό την προμήθεια 200.000 κ.μ. πόσιμου ύδατος από τον Δήμο. Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας, που θα συνδράμει στην άδρευση και ύδρευση του νησιού. Η εν λόγω δαπάνη εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «Υδροδότηση άνυδρων νησιών και έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης των νησιών» του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) έτους 2022.

Με την υλοποίηση του εν λόγω έργου, θα έχει επιτευχθεί το σημαντικότατο έργο της διασφάλισης πόσιμου νερού στη Νάξο, καθώς και της συμπλήρωσης του αναγκαίου υδρευτικού ισοζυγίου, ειδικά κατά τη διάρκεια παράλληλων επισκευών στο Ταχυδιυλιστήριο Εγγαρών.

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: «Ευχαριστώ την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη χρηματοδότηση της μίσθωσης μονάδας αφαλάτωσης, με σκοπό την προμήθεια πόσιμου νερού στο Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων. Οι συνεχείς χρηματοδοτήσεις της Κυβέρνησης στα νησιά μας, μας δίνουν ελπίδα και δύναμη να συνεχίσουμε να παλεύουμε για τον τόπο μας μαζί!».

(Visited 111 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*