Γιάννης Πολυχρονάκος: Αναγκαία η επαναλειτουργία του καρνάγιου στο Κουφονήσι

Newsroom
19/12/2022 15:46
 
 
 

 

Ο αν.Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ κ.Γιάννης Πολυχρονάκος στηρίζει την προοπτική επαναλειτουργίας του καρνάγιου στο Κουφονήσι.
Όπως επισημαίνει η επαναλειτουργία του καρνάγιου στο Κουφονήσι θα δώσει διέξοδο στους αλιείς όχι μόνο του νησιού αλλά και των όμορων νησιών, που θα έχουν τη δυνατότητα να επισκευάζουν ή να συντηρούν τα σκάφη τους.
Παράλληλα θα αποτελέσει και μια υποδομή για μικρής κλίμακος επισκευές συντήρησης στα σκάφη αναψυχής την τουριστική περίοδο.
Ο Γιάννης Πολυχρονάκος, με παρέμβαση του στο Υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα στον αρμόδιο Υφυπουργό για τη δημόσια περιουσία κ.Βεσυρόπουλο, ζητά να παραχωρηθεί στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων η χρήση του τμήματος αιγιαλού και παραλίας στο οποίο βρίσκεται η περιοχή του καρνάγιου είτε με διοικητική απόφαση είτε με την κατάθεση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ.Γιάννη Πολυχρονάκου προς τον Υφυπουργό Οικονομικών κ.Απόστολο Βεσυρόπουλο:

Κύριο Απόστολο Βεσυρόπουλο,

Υφυπουργό Οικονομικών

Κύριε Υφυπουργέ,

Ως αν.Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ απευθύνομαι σε εσάς, ως αρμόδιο υπουργό για τη δημόσια περιουσία, προκειμένου να σας ενημερώσω για ένα σημαντικό ζήτημα που αφορά στην επαναλειτουργία του καρνάγιου στο Κουφονήσι.

Αναγκαία προϋπόθεση για να διαμορφωθούν οι συνθήκες επαναλειτουργίας του είναι η παραχώρηση στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων της χρήσης του τμήματος αιγιαλού και παραλίας. Πιστεύω ότι θα πρέπει να δρομολογήσετε άμεσα τις σχετικές διαδικασίες προς αυτή την κατεύθυνση, με διοικητική απόφαση ή αν χρειαστεί με την κατάθεση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πολυχρονάκος

αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής ΠΑΣΟΚ

Οικονομολόγος

(Visited 36 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*