Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: «Η Πάρος αποδεικνύεται πολύ ελκυστική για πολιτικούς με αδιευκρίνιστα ποσά»

Newsroom
21/12/2022 23:03
 
 
 

 

Ο πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης εξήρε τον τρόπο και την ταχύτητα με την οποία διερευνούν το QatarGate οι αρχές του Βελγίου

«Η κ. Καϊλή είναι φοβερά άτυχη: αν δεν ήταν ευρωβουλευτής στις Βρυξέλλες αλλά πολιτικός στην Ελλάδα, δε θα είχε κανένα πρόβλημα: θα είχε καταγγείλει σκευωρία και τον Ρασπούτιν Παπαγγελόπουλο ενώ τα ποσά που βρέθηκαν στις βαλίτσες θα χαρακτηρίζονταν αδιευκρίνιστα», υπογράμμισε με σκωπτική διάθεση μιλώντας στο «Κόκκινο» και στους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Με αφορμή το γεγονός ότι έχει τεθεί στο μικροσκόπιο των αρχών το «φιλέτο» του ζεύγους Καϊλή-Τζιόρτζι στην Πάρο, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος παρατήρησε με νόημα ότι «η Πάρος αποδεικνύεται πολύ ελκυστική για τους πολιτικούς με αδιευκρίνιστα ποσά». «Μπορεί κι άλλος με αδιευκρίνιστα ποσά να έχει εξοχικό στην Πάρο», συνέχισε, ενώ πρόσθεσε, «φωτογραφίζοντας» την κ. Καϊλή και τον κ. Αβραμόπουλο ότι «άλλος βάζει μπροστά τον πατέρα του, άλλος την πεθερά του» για τα «αδιευκρίνιστα».

Πάντως, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος εξήρε τον τρόπο και την ταχύτητα με την οποία διερευνούν το «Κατάρ-gate» οι αρχές του Βελγίου, εξηγώντας ότι «στο Βέλγιο και σε άλλες χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης δεν υπάρχει σφιχτός εναγκαλισμός εκτελεστικής εξουσίας και δικαστών».

Σε ό,τι αφορά την πορεία διερεύνησης του σκανδάλου των υποκλοπών στην Ελλάδα, ο πρώην υπουργός και συνταξιούχος εισαγγελέας επανέλαβε ότι «δεν έχει εικόνα της δικογραφίας» αλλά πρόσθεσε ότι ως τώρα, έχουν ανακύψει «τεράστια ερωτήματα».

«Υπήρξε καθυστέρηση, οι υποκλοπές είναι νάρκη στα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος», συνέχισε.

Αναφορικά με την «απειλή» Ντογιάκου προς τα ΜΜΕ που τού ασκούν κριτική, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «δε θα υπερασπιστεί αυτή τη δήλωση», όμως πρόσθεσε πως ο νυν εισαγγελέας του Αρείου Πάγου «είναι πολλαπλά άτυχος, γιατί υπήρξε πολύ καλός εισαγγελέας, αλλά έχει άγνοια των πολιτικών σκοπιμοτήτων». «Οι εισαγγελείς δεν είναι σεισμολόγοι και δεν μπορούν να αντιληφθούν τις υπόγειες διεργασίες που προετοιμάζουν την μεγάλη ηφαιστειακή κρίση που έρχεται στην Ελλάδα», δήλωσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ενώ σε σχέση με την εισήγηση που φέρεται να διατύπωσε ο κ. Ντογιάκος προς την Cosmote για μη παροχή στοιχείων των Κύρτσου-Τέλλογλου στο κλιμάκιο της ΑΔΑΕ, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος εκτίμησε ότι «η άποψη Ντογιάκου ερίζεται». «Πρέπει να είναι προσεκτικοί οι δικαστικοί λειτουργοί. Η καλύτερη υπεράσπιση των εισαγγελέων δεν είναι οι δηλώσεις, αλλά τα έργα τους», κατέληξε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Τέλος, σε σχέση με την τηλεφωνική επικοινωνία Ντογιάκου-Cosmote, ο πρώην υπουργός παρατήρησε ότι «αυτή με απάλλαξε από την υπόθεση Τσατάνη. Αφού δεν θεωρείται παρέμβαση (σ.σ. στην έρευνα της ΑΔΑΕ) η επίσημη και κατά την άσκηση των καθηκόντων του διατύπωση γνώμης στην νομική σύμβουλο της Cosmote, δεν μπορεί να θεωρηθεί παρέμβαση μία κατ’ ιδίαν συνομιλία με την κ. Τσατάνη, την οποία μάλιστα η ίδια επεδίωξε», είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

 

Πηγή: avgi.gr

(Visited 125 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*