Γιάννης Πολυχρονάκος: Κάποιοι θέλουν τους νησιώτες επαίτες για αυτά που δικαιούνται

Newsroom
23/12/2022 20:59
 
 
 

 

Ο αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ κ.Γιάννης Πολυχρονάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για το θέμα του μεταφορικού ισοδύναμου:

‘’Μας ξεπερνά όλους η εικόνα και το θέαμα κυβερνητικών στελεχών να πανηγυρίζουν και να αλληλοσυγχαίρονται για το γεγονός ότι η κυβέρνηση θα καταβάλει τα οφειλόμενα του 2021 από το μεταφορικό ισοδύναμο ενώ σε λίγο μπαίνουμε στο 2023.
Κάποιοι θέλουν να συνηθίσουν οι νησιώτες σε φιλοδωρήματα, θέλουν τους νησιώτες επαίτες για αυτά που δικαιούνται.
Αλίμονο αν η νησιωτική πολιτική εξαντλείται σε 30 εκατομμύρια ευρώ και αυτά με καθυστέρηση ενός και πλέον έτους.
Οι πόροι για το μεταφορικό ισοδύναμο δεν είναι διασφαλισμένοι, δεν υπάρχει σταθερή ροή χρηματοδότησης και για αυτό καταγράφονται αυτές οι καθυστερήσεις.
Αυτή είναι μια άβολη αλήθεια που δεν θέλει να ακούει η κυβέρνηση.
Όταν η Ελλάδα δεν θέτει σε ευρωπαϊκό επίπεδο το ζήτημα του υψηλού κόστους μεταφοράς ανθρώπων, αγαθών και υπηρεσιών στα νησιά προκειμένου να υπάρξουν αποφάσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Πολιτικής , τότε ας μην περιμένουμε λύσεις.
Όταν η Πολιτεία πουλάει ‘’χάντρες και καθρεφτάκια’’ στους νησιώτες αντί να σχεδιάσει μια ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική με ειδικό αναπτυξιακό νόμο, κίνητρα για αυτούς που ζουν στα νησιά, τότε ας μην περιμένουμε λύσεις.
Το ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει με προτάσεις, θα καταθέσει συγκεκριμένη προγραμματική πρόταση νησιωτικής πολιτικής.
Γιατί τα νησιά και οι νησιώτες δεν είναι τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού.
Έχουν δικαιώματα, χρειάζονται στήριξη , ελπίδα.’’

(Visited 27 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.