Με τον Νίκο Ανδρουλάκη στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης ο Γιάννης Βλασερός

Newsroom
05/01/2023 18:18
 
 
 

 

Το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης επισκέφθηκαν χθες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, ο αναπληρωτής γραμματέας του Τομέα Υγείας και υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βλασερός και εκπρόσωποι του Τομέα Υγείας.

Ο Πρόεδρος και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκαν για τα προβλήματα τόσο των εργαζομένων, όσο και της λειτουργίας του νοσοκομείου, το οποίο προσφέρει τα μέγιστα στην περίθαλψη των παιδιών της Αττικής, με τους εκπροσώπους της υγειονομικής μονάδας να αναφέρονται στην ανάγκη αυτονόμησης του νοσοκομείου (όπως ήταν στο παρελθόν), στην ελλειμματική στελέχωση που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στους επικουρικούς γιατρούς, στην μη υπαγωγή του επαγγέλματος τους στα βαρέα και ανθυγιεινά και στον ετερώνυμο πληθυσμό των παιδιών που παραμένουν στο Νοσοκομείο, καθώς φιλοξενεί και παιδιά που χρήζουν κοινωνικής μέριμνας.

Σύμφωνα με τον κ. Βλασερό, τα περιφερειακά νοσοκομεία (όπως το Παίδων Πεντέλης), πρέπει να αποτελούν ανεξάρτητες μονάδες, ενισχυμένες με μόνιμα στελέχη, των οποίων η εργασία χρειάζεται να ενταχθεί άμεσα στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και με επαρκή εξοπλισμό.

«Βασικά, πρέπει να ενταχθούν στην πλήρη λειτουργία του ΕΣΥ και όχι να “ετεροαπασχολούνται”. Τα προβλήματα αυτά θα αντιμετωπισθούν με πολιτική βούληση της ανασύστασης και όχι κατεδάφισης του ΕΣΥ» δήλωσε ο κ. Βλασερός, υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις του Προέδρου του Κινήματος κ. Ανδρουλάκη για τις αναγκαίες παρεμβάσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, «δυστυχώς δεν έχουν γίνει ευρέως γνωστές λόγω της ελλειμματικής προβολής των θέσεων και των απόψεων του ΠΑΣΟΚ από τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης».

(Visited 125 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*