Γιάννης Πολυχρονάκος: «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θυμούνται τους νησιώτες μόνο στις εκλογές»

Newsroom
09/01/2023 15:32
 
 
 

 

Με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Γαύδο ανήμερα των Θεοφανείων, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Πολυχρονάκος άσκησε κριτική τόσο στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ, όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι «θυμούνται τους νησιώτες μόνο στις εκλογές», ενώ υπενθύμισε τους άξονες στους οποίους κινείται η εθνική νησιωτική πολιτική που προτείνει το ΠΑΣΟΚ.

Η πλήρης δήλωση του κ. Πολυχρονάκου έχει ως εξής:

«Ο Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε τη Γαύδο ως ντεκόρ για να μιλήσει για την ανάγκη στήριξης των νησιωτικών και ακριτικών περιοχών. Εδώ και τρεισήμισι χρόνια όμως ως Πρωθυπουργός δεν έχει κάνει τίποτα για να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών στα νησιά.

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ θυμούνται τους νησιώτες μόνο στις εκλογές. Με εξαγγελίες που ξεχνιούνται την επόμενη μέρα των εκλογών, ενώ προσπαθούν να εγκλωβίσουν τους νησιώτες στη λογική ότι η μοναδική επιλογή που έχουν είναι αυτή μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πραγματικότητα, το Ελληνικό Κράτος ποτέ μέχρι σήμερα δεν διαμόρφωσε και κυρίως δεν άσκησε μια πραγματική νησιωτική πολιτική.

Και επειδή μιλούν και η κυβέρνηση, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασίες, εμείς στο ΠΑΣΟΚ βάζουμε ένα πλαίσιο διαλόγου και συνεργασίας για μια εθνική νησιωτική πολιτική που περιλαμβάνει:

-Θεσμικά, βαθμολογικά, μισθολογικά και φορολογικά κίνητρα για τους γιατρούς, τους εκπαιδευτικούς και τους δημόσιους λειτουργούς που θα υπηρετούν σε δομές στα νησιά.

-Φορολογικά κίνητρα για τους νέους αλλά και τις επιχειρήσεις στα μικρά νησιά, με απαλλαγή από το 50-80% του φόρου εισοδήματος προκειμένου να στηριχθεί η οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα στα μικρά νησιά.

-Γενναία μέτρα για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και τη μείωση του κόστους παραγωγής που περιλαμβάνουν επιδότηση ενεργειακού και μεταφορικού κόστους , χρηματοδότηση για την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε αγροτικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Αυτά τα τρία σημεία, μόνο για αρχή. Αν πιστεύουν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ στις συνεργασίες ας μιλήσουμε για αυτά. Και κυρίως ας καταθέσουν προτάσεις για αυτά. Γιατί εμείς στο ΠΑΣΟΚ έχουμε προτάσεις και τις καταθέτουμε.

Στην πραγματικότητα όμως θα επιβεβαιωθεί, για μία ακόμα φορά, ότι ούτε προτάσεις έχουν ούτε ενδιαφέρονται πραγματικά για τους νησιώτες. Τους θυμούνται και τους χρησιμοποιούν μόνο πριν τις εκλογές».

(Visited 97 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*