Γ. Πολυχρονάκος: «Προτάσεις για το υψηλό ενεργειακό κόστος της εστίασης έχει μόνο το ΠΑΣΟΚ»

Newsroom
17/01/2023 21:58
 
 
 

 

Την άποψη ότι η κυβέρνηση αρνείται να δει την πραγματικότητα που σχετίζεται με το υψηλό ενεργειακό κόστος των επιχειρήσεων εστίασης, εξέφρασε ο αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Πολυχρονάκος.

Σε δήλωση του ο κ. Πολυχρονάκος κάνει λόγο για «αβοήθητες και σε αδιέξοδο» επιχειρήσεις, συμπληρώνοντας όμως ότι «υπάρχουν λύσεις», τις οποίες και παραθέτει.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Πολυχρονάκου έχει ως εξής:

«Η εστίαση, ειδικά στις νησιωτικές περιοχές που αποτελεί μια εποχική δραστηριότητα, βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Το παράδοξο είναι ότι η κυβέρνηση μπορεί να στηρίζει με επιδοτήσεις το ενεργειακό κόστος μεγάλων επιχειρήσεων, αρνείται όμως να δει την πραγματικότητα και να στηρίξει τις επιχειρήσεις εστίασης.

Τις έχει αφήσει κυριολεκτικά αβοήθητες να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το υψηλό ενεργειακό κόστος, την αύξηση των πρώτων υλών αλλά και το υψηλό λειτουργικό κόστος (που είναι ακόμα υψηλότερο για τις επιχειρήσεις εστίασης στα νησιά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης τη χειμερινή περίοδο).

Και όμως υπάρχουν λύσεις, όπως:
-Η επιδότηση στους λογαριασμούς κατανάλωσης, στο ίδιο ύψος που υπάρχει και για τα αρτοποιεία.

-Η καθιέρωση ειδικού χαμηλού τιμολογίου στις χρεώσεις κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος για τις επιχειρήσεις εστίασης.

-Η διαμόρφωση τομεακού προγράμματος με δύο στόχους: α) τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων εστίασης για την παραγωγή ρεύματος από ΑΠΕ για την κάλυψη των ενεργειακών τους αναγκών β) την επιδότηση αντικατάστασης ενεργοβόρων συσκευών.

-Η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στον καφέ, κάτι που συστήνει στα κράτη-μέλη της η Ε.Ε προκειμένου να μην επιβαρύνονται οι επιχειρήσεις, αλλά και οι καταναλωτές.

Ακούμε πολλά λόγια από κάποιους, προτάσεις όμως έχει μόνο το ΠΑΣΟΚ».

(Visited 73 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*