Στα εγκαίνια του Aegean Neorion Innovation Center στη Σύρο η Κατερίνα Μονογυιού

Newsroom
18/01/2023 19:19
 
 
 

Στα εγκαίνια του Aegean Neorion Innovation Center που έλαβαν χώρα στην Ερμούπολη της Σύρου παρέστη σήμερα η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού.

Το Aegean Neorion Innovation Center αποτελεί μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Ομίλου ONEX, σε συνεργασία με την CISCO (ως βασικό τεχνολογικό πάροχο), την Cosmote (ως στρατηγικό συνεργάτη) και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (ως Ακαδημαϊκό Συνεργάτη). Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη δράση του Κέντρου για τον μετασχηματισμό του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου σε ένα πρότυπο ασφαλές, πράσινο και έξυπνο νοσοκομείο, μετατρέποντας το σε ένα από τα δύο νοσοκομεία της χώρας με προηγμένη τεχνολογία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αμερικανός Πρέσβης κ. George Tsounis, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ο Γενικός Διευθυντής της Cisco για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα κ. Αντώνης Τσιμπούκης, ο Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της ONEX κ. Πάνος Ξενοκώστας, η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Χρυσή Βιτσιλάκη.

Η κα Μονογυιού δήλωσε σχετικά: «Η ίδρυση του Aegean Neorion Innovation Center είναι ένα σπουδαίο γεγονός για τη Σύρο μας, ώστε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα των ανθρώπων και να πάμε τεχνολογικά ένα βήμα μπροστά. Το αξίζουμε, η χώρα μας πάει μπροστά, η τεχνολογία προχωράει και οφείλουμε να προχωρήσουμε και να ακολουθήσουμε τους ρυθμούς της».

(Visited 128 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*