Στην Επιτροπή Νησιωτικών Περιφερειών της Βουλής ο Γ. Πολυχρονακος για τις κοστοβόρες αθλητικές μετακινήσεις

Newsroom
26/01/2023 18:45
 
 
 

 

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Νησιωτικών Περιφερειών της Βουλής θα τοποθετηθεί την προσεχή Τρίτη 31 Ιανουαρίου ο Γιάννης Πολυχρονάκος, αναδεικνύοντας το πρόβλημα του αυξημένου κόστους μετακινήσεων των αθλητικών σωματείων στις Κυκλάδες, καταθέτοντας ταυτόχρονα και προτάσεις για την επίλυση του.

Με την ιδιότητα του Προέδρου του Πανναξιακού, αλλά και «του ενεργού πολίτη που ζει, κατοικεί και δραστηριοποιείται στο Αιγαίο» όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου, ο κ. Πολυχρονάκος είχε αναδείξει το πρόβλημα ήδη από τις 21 Νοεμβρίου 2022 με σχετική επιστολή που είχε αποστείλει στον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη, στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη και στον Πρόεδρο της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής και Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Κόνσολα (τον οποίο και ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση και σύγκληση της Επιτροπής Νησιωτικών Περιφερειών για να συζητηθεί το θέμα την προσεχή Τρίτη).

Σε αυτή την επιστολή, ο κ. Πολυχρονάκος τόνιζε, μεταξύ άλλων:
«Η συμμετοχή σε ένα πρωτάθλημα στις Κυκλάδες σημαίνει ένα μεγάλο πρόγραμμα μετακινήσεων για ανδρικές και γυναικείες ομάδες, αλλά και για άλλες κατηγορίες (παιδικό, εφηβικό, νεάνιδες, κορασίδες).

Αυτό συνεπάγεται ένα τεράστιο κόστος για ερασιτεχνικά σωματεία,που οι ελάχιστοι πόροι τους δεν επαρκούν για να το καλύψουν. Τα πράγματα, μετά και τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, έχουν φτάσει σε οριακό επίπεδο.

Αναρωτιέται κανείς αν θέλουν κάποιοι να υπάρχει αθλητισμός στις Κυκλάδες και στη Νησιωτική Ελλάδα, Γιατί αν συρρικνωθούν, αναπόφευκτα, οι δραστηριότητες ενός ερασιτεχνικού σωματείου επειδή δεν θα μπορεί να αντεπεξέλθει στα έξοδα μετακίνησης στα άλλα νησιά, τότε θα υπάρχουν πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνο στην αθλητική αλλά και στην οικονομική και κοινωνική ζωή των νησιών μας.

Η πολιτική κρατικών ενισχύσεων στην ακτοπλοΐα για κοινωνικούς λόγους, έχει νομιμοποίηση. Μπορεί να αποτελέσει και εύλογη διεκδίκηση προκειμένου να υπάρχει και θεσμική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και παράγωγο της πρέπει να είναι οι δωρεάν μετακινήσεις των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων σε ενδονησιωτικό επίπεδο, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν και στις οποίες αναφέρθηκα. Το κόστος θα μπορούσε να καλυφθεί από κοινού από τα Υπουργεία Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Αθλητισμού.

Ας σκεφτούμε όλοι το αυτονόητο: ότι ο αθλητισμός για τα παιδιά στα νησιά μας και τη νεολαία είναι τρόπος ζωής και διέξοδος. Και ας μη τους στερήσουμε το δικαίωμα στη ζωή και σε μια δημιουργική διέξοδο».

(Visited 105 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*