Γιάννης Πολυχρονάκος: «Το Mεταφορικό Iσοδύναμο εξελίσσεται σε κοροϊδία για τους νησιώτες»

Newsroom
04/02/2023 19:57
 
 
 

 

«Εμπαιγμό προς τους κατοίκους των νησιών» χαρακτήρισε τον τρόπο διαχείρισης από την κυβέρνηση του Μεταφορικού Ισοδύναμου, ο αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Πολυχρονάκος.

Σε δήλωση του, ο κ. Πολυχρονάκος χαρακτήρισε τη θέσπιση του μέτρου ως «μια θετική, πλην όμως άτολμη κίνηση» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι τόσο ΝΔ, όσο και ΣΥΡΙΖΑ «χρησιμοποιούν τη νησιωτική πολιτική ως σύνθημα κενό περιεχομένου». Στον αντίποδα, το ΠΑΣΟΚ – όπως έκανε γνωστό ο κ. Πολυχρονάκος – θα παρουσιάσει αναλυτική και συγκεκριμένη προγραμματική πρόταση, την οποία θα θέσει προς συζήτηση με τους νησιώτες.

Η πλήρης δήλωση του κ. Πολυχρονάκου:
«Με ευθύνη της κυβέρνησης, το μεταφορικό ισοδύναμο εξελίσσεται σε κοροϊδία για τους κατοίκους, αλλά και τους επιχειρηματίες των νησιών.

Πέρα από τις καθυστερήσεις στην καταβολή των χρημάτων που αφορούσαν στο μεταφορικό ισοδύναμο για τις επιχειρήσεις, μέσα από την καταβολή των ποσών που αντιστοιχούν μόλις στους πρώτους μήνες του 2022, διαπιστώνεται περικοπή στο όριο επιχορήγησης.

Όλα αυτά σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή για τις επιχειρήσεις στο νησιωτικό χώρο που, πέρα από το ενεργειακό κόστος και τις πληθωριστικές πιέσεις, έχουν να αντιμετωπίσουν και την αύξηση του μεταφορικού κόστους.

Ανάλογη αντιμετώπιση έχει επιφυλάξει η κυβέρνηση στους δικαιούχους για το μεταφορικό ισοδύναμο των εισιτηρίων. Αυτή τη στιγμή, έχουν δοθεί στους δικαιούχους μόνο τα χρήματα που αντιστοιχούν έως τον Απρίλιο του 2022.

Η θέσπιση του μέτρου του μεταφορικού ισοδύναμου ήταν μια θετική, πλην όμως άτολμη κίνηση της προηγούμενης κυβέρνησης. Και αυτό γιατί ήταν περιορισμένο το πεδίο εφαρμογής του, ενώ δεν δεσμεύτηκαν οι απαραίτητοι πόροι για να υπάρχει μια πλήρης και αποτελεσματική εφαρμογή του μέτρου.

Η σημερινή κυβέρνηση, από την πλευρά της, δεν είναι σε θέση να καταβάλει εγκαίρως ούτε αυτά τα λίγα χρήματα.

Αποδεικνύεται ότι Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούν τη νησιωτική πολιτική ως σύνθημα κενό περιεχομένου. Η Ελλάδα όμως είναι η χώρα με τα περισσότερα κατοικημένα νησιά στην Ευρώπη κι έχει ανάγκη από μια πραγματική νησιωτική πολιτική.

Το ΠΑΣΟΚ, το επόμενο διάστημα, θα παρουσιάσει αναλυτική και συγκεκριμένη προγραμματική πρόταση, την οποία θα θέσει προς συζήτηση με αυτούς που πρέπει να είναι οι αποδέκτες και οι ωφελούμενοι… τους ίδιους τους νησιώτες.

(Visited 95 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.