Ν. Συρμαλένιος: Συνυπέγραψε ερώτηση για ενίσχυση των κτηνοτρόφων χωρίς αποκλεισμούς

Newsroom
07/02/2023 11:57
 
 
 

 

Ερώτηση για την ανάγκη ενισχύσεων των κτηνοτρόφων, χωρίς αποκλεισμούς. συνυπέγραψε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

Σύμφωνα με την ερώτηση, η ανάρτηση – από τον ΟΠΕΚΕΠΕ – των προσωρινών πινάκων για τους δικαιούχους του Μέτρου 22 που αφορά στην έκτακτη στήριξη των κτηνοτρόφων, λόγω της αύξησης το κόστους παραγωγής, «καταδεικνύει για άλλη μια φορά την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τον κτηνοτροφικό κλάδο που αποτελεί ένα μεγάλο πυλώνα της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας μας».

«Ενώ οι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα μια αύξηση των ζωοτροφών κατά 100%, η ενίσχυση που λαμβάνουν από το εν λόγω μέτρο φτάνει για την κάλυψη των εξόδων διατροφής των εκτρεφόμενων ζώων τους με τα βίας μόνο για 15 μέρες! Επιπλέον, τα χρήματα αυτά, καθώς δεν είναι ακατάσχετα, είναι πολύ πιθανό να μην καταλήξουν στις τσέπες των κτηνοτρόφων και να μην διατεθούν άμεσα για τις ανάγκες της εκτροφής τους. Παράλληλα, ένας σημαντικός αριθμός κτηνοτρόφων βρίσκεται εκτός της ενίσχυσης λόγω λαθών τόσο στην προκήρυξη του Μέτρου 22 όσο και στην εφαρμογή του» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ερώτηση.

Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων: α) σε ποιες επιπλέον ενισχύσεις πρόκειται να προβεί ώστε να αντιμετωπιστεί το αυξημένο κόστος εκτροφής που αντιμετωπίζουν όλοι οι κτηνοτρόφοι της χώρας, β) αν πρόκειται να καταστήσει την ενίσχυση του Μέτρου 22 ακατάσχετη, γ) σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί ώστε να εξεταστούν άμεσα οι ενστάσεις που κατέθεσαν οι απορριπτόμενοι κτηνοτρόφοι του Μέτρου 22 και δ) σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί ώστε διορθωθούν τα λάθη της προκήρυξης του Μέτρου 22 και της πλατφόρμας υποδοχής της αίτησης για να μειωθεί στο ελάχιστο ο αριθμός των απορριπτόμενων κτηνοτρόφων.

Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της ερώτησης

 

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*