Ο Νίκος Συρμαλένιος στην Κέα – Τι διαπίστωσε ο βουλευτής

Newsroom
12/02/2023 22:04
 
 
 

 

Την Κέα επισκέφθηκε την Κέα ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, επ’ ευκαιρία της εορτής του πολιούχου του νησιού Αγίου Χαράλαμπου.

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου το πρωί, παρακολούθησε τις θρησκευτικές εκδηλώσεις και στη συνέχεια συμμετείχε στην καθιερωμένη σύσκεψη που γίνεται κάθε χρόνο παρουσία των βουλευτών, της Δημάρχου κας Ειρήνης Βελισσαροπούλου, του Επάρχου κ. Γιάννη Ευαγγέλου, δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας, επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων του νησιού.

Μετά και τις παρεμβάσεις των αντίστοιχων φορέων, στην τοποθέτησή του ο κ. Συρμαλένιος επισήμανε ότι η Πολιτεία θα έπρεπε να ντρέπεται για το γεγονός ότι όλες οι βασικές δημόσιες υπηρεσίες στους τομείς της παιδείας, της υγείας και της ασφάλειας είτε είναι υποστελεχωμένες, είτε εδρεύουν εκτός Κυκλάδων (π.χ. στην Ανατολική Αττική).

Σε ό,τι αφορά στα ζητήματα που έθεσε η Δήμαρχος για τη μελέτη της περιοχής Natura, διατύπωσε την αντίθεσή του σε κάθε περιορισμό της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής και μάλιστα σε ένα νησί, στο οποίο ο πρωτογενής τομέας αποτελεί επί δεκαετίες έναν από τους βασικούς πυλώνες της ανάπτυξης. Επίσης, τόνισε ότι η (ραγδαία) ανάπτυξη του τουρισμού τα τελευταία χρόνια στην Κέα, θα πρέπει να ενταχθεί στο συνολικό χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, λαμβάνοντας υπόψη και τη φέρουσα ικανότητα, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η ισορροπία όλων των βασικών οικονομικών δραστηριοτήτων.

Άλλα σημαντικά ζητήματα που τέθηκαν στη συζήτηση ήταν η μεταφορά μαθητών, η στέγαση των δημοσίων υπαλλήλων και η αυτονόμηση του Λιμενικού Ταμείου, τα οποία – σύμφωνα με τον βουλευτή – αποτελούν σοβαρά θέματα νησιωτικότητας, για τα οποία θα υπάρξουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις.

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο κ. Συρμαλένιος, μαζί με την Άννα Μαυρουδή (μέλος της Ν.Ε. Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ), συναντήθηκαν με το προεδρείο του Συλλόγου Στήριξης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου (Π.Π.Ι) «Ερασίστρατος» και συζήτησαν αναλυτικά τα διαχρονικά προβλήματα του Ιατρείου, τα οποία οξύνονται λόγω της συνεχιζόμενης έλλειψης βασικών γιατρών ειδικοτήτων, όπως γενικός γιατρός ή παθολόγος, παιδίατρος κλπ.

Από την πλευρά του Συλλόγου, καταγγέλθηκε ότι παρότι διορίστηκε και δεύτερος ειδικευμένος γιατρός ως γενικός γιατρός, το συγκεκριμένο πρόσωπο τύποις καλύπτει τη θέση, αφού στην πραγματικότητα παραμένει επί μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός νησιού, ενώ προ μηνών αποχώρησε και η παιδίατρος.

Ο κ. Συρμαλένιος και η κα Μαυρουδή ανέφεραν ότι ήδη για το Π.Π.Ι τα τελευταία τρία χρόνια έχουν γίνει επανειλημμένες παρεμβάσεις στη Βουλή (Αναφορά, Ερώτηση κλπ.), χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα, ωστόσο θα υπάρξει και νέα παρέμβαση. Ακόμη, τόνισαν ότι η επιλογή στήριξης της δημόσιας υγείας, είναι καθαρά θέμα πολιτικής επιλογής και υποστήριξαν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, με την πολιτική της, έχει αποδείξει ότι τάσσεται καθαρά υπέρ της ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ. “Στον αντίποδα, η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και το κυβερνητικό του πρόγραμμα προκρίνουν τη γενναία ενίσχυση του δημόσιου ΕΣΥ με μονιμοποιήσεις – προσλήψεις χιλιάδων γιατρών και λοιπού προσωπικού, με μεγάλη αύξηση του μισθολογίου και κίνητρα εξειδικευμένα και στις νησιωτικές περιοχές, με ένταξη στα βαρέα, με ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας κ.α.” συμπλήρωσαν ο κ. Συρμαλένιος και η κα Μαυρουδή.

Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου το πρωί ο βουλευτής συναντήθηκε με τη Δήμαρχο κα Βελισσαροπούλου, με την οποία συζήτησε εκτενώς τα προβλήματα του νησιού και τις παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν τα ζητήματα:

-της αναπτυξιακής προοπτικής του νησιού,

-της ανάγκης στήριξης της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής,

-της βιώσιμης ανάπτυξης του τουρισμού,

-της προώθησης των βασικών υποδομών, όπως η υδροδότηση και η ανάγκη εγκατάστασης νέων αφαλατώσεων,

-η επέκταση του αποχετευτικού δικτύου,

-η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ και η δημιουργία ΧΥΤΑ,

-της αγροτικής οδοποιΐας κλπ και

-της ανάγκης στήριξης του Π.Π.Ι.

“Από την πλευρά μας δηλώσαμε για άλλη μια φορά – όπως κάναμε μέχρι σήμερα – τη διαθεσιμότητα μας στην προώθηση λύσεων για όλα τα κρίσιμα θέματα του νησιού, με όλα τα πρόσφορα μέσα” κατέληξε ο κ. Συρμαλένιος.

(Visited 75 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*