Στην πίτα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων ο Γιάννης Βλασερός

Newsroom
21/02/2023 18:19
 
 
 

 

Στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλάδονήσων (ΟΣΥΜΙΚ) παρέστη ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Γιάννης Βλασερός.

Αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο και το ΔΣ για την μεγάλη τους προσφορά στα 18 μικρά αυτά νησιά “που «πλέουν» μαζί με τα μεγαλύτερα στην καρδιά του Αιγαίου”, ο κ. Βλασερός αναφέρθηκε σε δύο φλέγοντα θέματα που τα απασχολούν αυτή τη στιγμή.

Πρώτο είναι το θέμα της υγείας, το οποίο – σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή – «”πονάει” πολύ τα νησιά, λόγω έλλειψης υποδομών στοιχειώδους στελέχωσης και μεγάλης δυσκολίας διακομιδών, ακόμη και με οδυνηρές συνέπειες». Όπως ανέφερε, κάποια από τα βασικότερα ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν είναι αφενός η ύπαρξη (στα περισσότερα νησιά) Κέντρων Υγείας στελεχωμένων με 2-3 βασικές ειδικότητες και πραγματικά Περιφερειακά Ιατρεία στα υπόλοιπα κι αφετέρου ένας σωστός και ασφαλής τρόπος διακομιδής στην κατάλληλη υγειονομική μονάδα για το κάθε περιστατικό.

Το δεύτερο θέμα, το οποίο χρειάζεται προσεκτική αντιμετώπιση κατά την άποψη του κ. Βλασερού, είναι «η διαφύλαξη του ασύγκριτου φυσικού περιβάλλοντος», ιδιαίτερα στα (ευτυχώς περισσότερα) νησιά που δεν έχουν υποστεί ακόμη τις συνέπειες της άναρχης δόμησης, σε σύγκριση με άλλα πιο έντονα «τουριστικοποημένα».

Καταλήγοντας, ο υποψήφιος βουλευτής ανέφερε πως, στο πλαίσιο των εθελοντικών εξορμήσεων του προγράμματος «Υγεία για Όλους » θα επισκεφτεί το νησί της Κέας, συμμετέχοντας στην ομάδα των ιατρών ως Καρδιολόγος.

(Visited 58 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*