Ν. Συρμαλένιος: Συνυπέγραψε ερώτηση για τη μη σύσταση εξεταστικών κέντρων στα νησιά

Newsroom
23/02/2023 13:21
 
 
 

 

Ερώτηση για τη μη σύσταση εξεταστικών κέντρων στα νησιά για τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ κατέθεσε με άλλους 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, σε συνέχεια αναφοράς που είχε καταθέσει στη Βουλή για το ίδιο θέμα.

Σύμφωνα με την ερώτηση, η οποία επικαλείται δημοσίευμα ειδησεογραφικής ιστοσελίδας, οι κάτοικοι των νησιών, ιδιαίτερα των Κυκλάδων, θα υποχρεωθούν, αν μπορέσουν να ταξιδέψουν, σε δαπανηρά έξοδα για τη συμμετοχή τους στα εξεταστικά κέντρα της Αττικής. Κι αυτό, γιατί η Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού του ΑΣΕΠ δεν ενέκρινε τη σύσταση εξεταστικών κέντρων στα νησιά, αναφέροντας μάλιστα, σύμφωνα με πηγές του ΑΣΕΠ, ότι αυτό έγινε ΚΑΙ για οικονομικούς λόγους!

«Ομολογείται, δηλαδή, με άλλα λόγια, ότι προκειμένου να περιοριστούν τα έξοδα του κράτους, θα αναγκάσουν χιλιάδες νησιώτες νέους και νέες στην εποχή της ακρίβειας να πληρώσουν τα έτσι κι αλλιώς αυξημένα ναύλα των πλοίων, συν την διαμονή τους σε ξενοδοχεία και τη διατροφή τους, για να συμμετέχουν σε ένα διαγωνισμό με υποσχετική διορισμού στο άδηλο μέλλον. Φυσικά, ουδεμία πρόβλεψη υπάρχει για το ενδεχόμενο απαγόρευσης απόπλου λόγω κακοκαιρίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ερώτηση, επισημαίνοντας ότι «κανένα εξεταστικό κέντρο δεν κρίθηκε κατάλληλο σε μεγάλα νησιά που έχουν τις υποδομές και τα σχολεία, όπως η Πάρος, η Νάξος, η Σύρος, η Σαντορίνη, Λήμνος, κ.ά.».

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι κάτοικοι άλλων νησιών, εφόσον στα Ιόνια νησιά εξεταστικό κέντρο έχει οριστεί μόνο στην Κέρκυρα και στα Δωδεκάνησα μόνο στη Ρόδο.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ

(Visited 76 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*