Δήλωση Μονογυιού για τις επιχορηγήσεις Δήμων Τήνου και Σίφνου από την Γ.Γ. Αιγαίου

Newsroom
07/03/2023 15:16
 
 
 

 

Επιχορηγήσεις, συνολικού ύψους 222.580€, θα λάβουν οι Δήμοι Τήνου και Σίφνου, με τις σχετικές αποφάσεις να έχουν υπογραφεί από τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη.

Ειδικότερα:

1. Ο Δήμος Τήνου θα επιχορηγηθεί με το ποσό των 63.380€, για την προμήθεια και τοποθέτηση πινάκων αυτοματισμού 23 αντλιοστασίων και την προμήθεια 23 αντλητικών συγκροτημάτων υδρευτικών γεωτρήσεων στον Δήμο, με σκοπό την αντιμετώπιση ανάγκης κάλυψης των απαραίτητων ποσοτήτων πόσιμου νερού των οικισμών, οι οποίοι έχουν πλέον διπλασιαστεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια,

2. Ο Δήμος Σίφνου θα επιχορηγηθεί με το ποσό των 161.200€ για την ωρίμανση της μελέτης αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν στις παραλίες της Σίφνου λόγω παράκτιων διαβρώσεων και κυματικών συνθηκών εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων.

Οι παραπάνω αποφάσεις εντάσσονται στο πλαίσιο λήψης μέτρων και δράσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων λειψυδρίας και την υδροδότηση των νησιών και συγκεκριμένα στο έργο «Υδροδότηση άνυδρων νησιών & έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης των νησιών», καθώς και στο έργο «Μελέτες-Έρευνες» αντίστοιχα, του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2025 του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής/Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κα Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε σχετικά:
«Οι αποφάσεις επιχορήγησης συνολικού ύψους 222.580€ στους Δήμους Τήνου και Σίφνου αποδεικνύουν έμπρακτα για άλλη μία φορά τη διαχρονική πολιτική βούληση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη στήριξη της νησιωτικότητας και των τοπικών κοινωνιών μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη για την αποτελεσματικότητα τους, τις λύσεις και τη συνεχή παροχή επιχορηγήσεων με σκοπό τη βελτίωση των υποδομών ύδρευσης στα νησιά μας».

(Visited 34 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.