Κ. Μονογυιού: «Αφιερωμένη στις γυναίκες που έχασαν αναπάντεχα τα παιδιά τους η σημερινή μέρα»

Newsroom
08/03/2023 20:13
 
 
 

 

Ημέρα ουσιαστικής διεκδίκησης χαρακτήρισε την 8η Μαρτίου η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού, η οποία υποστήριξε ότι ένα σύγχρονο κράτος δικαίου οφείλει να διασφαλίζει την ισότητα και τις ίσες ευκαιρίες των φύλων.

Παράλληλα, όμως, δεν παρέλειψε να αφιερώσει τη σημερινή ημέρα στις γυναίκες που έχασαν αναπάντεχα τα παιδιά τους.

Αναλυτικά, η δήλωση της κας Μονογυιού:

Η 8η Μαρτίου μας υπενθυμίζει όλα όσα έχουμε κατακτήσει, αλλά παράλληλα και όσα διεκδικούμε για να οικοδομήσουμε κοινωνίες που ευημερούν, μακριά από στερεότυπα, προκαταλήψεις, έμφυλη βία και ανισότητες.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας μας υπενθυμίζει την ανάγκη για διαρκή επαγρύπνηση και ουσιαστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων της σύγχρονης γυναίκας, που καλείται καθημερινά να ανταποκριθεί σε πολλαπλούς απαιτητικούς ρόλους: μητέρα, σύζυγος, εργαζόμενη. Η πλήρης κατοχύρωση των πολιτικών δικαιωμάτων των γυναικών ψηφίστηκε το 1952 αλλά ο αγώνας για την ενδυνάμωση των φωνών μας παραμένει ζωντανός μέχρι σήμερα.

Αποτελεί χρέος της Πολιτείας να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των γυναικών, στην εξάλειψη των ανισοτήτων στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική ζωή, στην εξάλειψη της βίας, των στερεοτύπων και των διακρίσεων. Ένα σύγχρονο κράτος δικαίου οφείλει να διασφαλίζει την ισότητα και τις ίσες ευκαιρίες των φύλων και είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη, ως γυναίκα, που η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιεί στρατηγικές και στοχευμένες πολιτικές που μας ενισχύουν έμπρακτα, θωρακίζοντας τα δικαιώματα μας και η παρούσα Βουλή έχει εκλέξει την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Είναι αξιοθαύμαστο και ιδιαίτερα ελπιδοφόρο για το πολιτικό μας σύστημα ότι στην Περιφερειακή Ενότητα μου, στις Κυκλάδες, έχουν εκλεγεί τρεις γυναίκες Δήμαρχοι. Τιμούμε όλες τις γυναίκες που διεκδικούν και αγωνίζονται αλλά αφιερώνουμε τη σημερινή ημέρα στις γυναίκες που έχασαν αναπάντεχα τα παιδιά τους.

(Visited 88 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*